Kisvárda Master Good

2019.12.07. 19:31

Ismét az újpestiek nyertek

Öngól döntött a lilák javára, Bumba előtt volt a legnagyobb lehetőség.

Forrás: kisvardafc.hu

Túlzás lenn azt állítani, hogy szombaton délután lázba hozta a fővárosi focikedvelőket a Kisvárda Master Good vendégjátéka. Az Illovszky Rudolf Stadionban volt pályaválasztó az Újpest és a vendégszurkolók hangját tisztán lehetett hallani. Miként arról már beszámoltunk, a szabolcsiaknál volt egy nagy hiányzó, hiszen Felipe szombaton már hazarepült Brazíliába, hogy sérült térdét megműtsék.

A remek cerberus helyére állt Zöldesi Illésnek az első negyedóra végén kellett először védenie. Gosztonyi András a kezdőben kapott helyet, ami nem meglepetés. Az viszont igen, hogy jobb oldali védőt játszott. A hátsósor tengelyében ismét ott volt Rubus Tamás, aki a legutóbbi két meccsen jól játszott.

Az első félidőben néhány villanással jelezte a várdai csapat, hogy pontosan szeretne hazatérni, ám a nem túl színvonalas játékot az újpestiek irányították. Jó harminc perc elteltével egy öngóllal vezetéshez is jutottak a fővárosiak, a menteni igyekvő Kravcsenkó mattolta Zöldesit. Az első félidőben a labdabirtoklásban nagy volt az újpesti fölény (70 százalék) a kisvárdaiak elképzelései nem igazán valósultak meg.

Szünet után kissé bátrabban játszott a vendégcsapat ám ez csak a mezőnyben mutatkozott meg. Bő tíz perce elteltével váltottak a várdaiak és Claudiu Bumba lépett pályára Hugo Seco helyett. Feljebb vonult a várdai alakulat ám ezzel nagyobb terület maradt üresen az újpestiek támadó harmadában. Nem sokkal később Sassa helyére Tischler Patrik érkezett és a lilák is cseréltek.

Támadgattak Lucasék, amire jött egy kontra, ennek végén Nwobodo szerezhetett volna gólt, de Zöldesi védett. Nem sokkal később egy újpesti akció végén Zsótér Dániel került nagy helyzetbe, ám szerencsére mellé durrantott. A másik oldalon Bumba előtt adódott kegyetető helyzet, de hibázott, majd Karaszjuk suhintott fülé. Jött egy vendégakció aminek a végén az újpesti kapu mögött álló Várdai Vitézek már gólt kiáltottak. Ugyanis Grozva éles lövéséét a Banai Dávid Bumba elé ütötte, ám a kisvárdai öt éterről óriási helyzetben fölé bombázott.

Megélénkült a játék, előtt Grozav suhintott fölé, majd Simon Krisztián odázott egy egy ziccert. Néhány perccel később Nwobodo került helyzetbe, ám Zöldesei lecsente a lábárról a labdát.

Nyomott a várdai csapat ám közben fellazult és sebezhetővé vált. Néhány percet Kovácsréti Márk is kapott, aki Rados Protics helyére állt be. Sajnos későn játszott úgy a vendégcsapat amivel esély lett volna gólra, vagy gólokra. Így viszont maradt az egy gólos hazai előny ami három pontot ért a lilák számára. A vendégek játékából hiányzott az ötletesség, az agresszív támadásvezetés enélkül pedig nem volt esély a sikerre egy nem túl acélos Újpest ellen sem. A lilák pályaválasztóként harmadszor nyertek a Kisvárda ellen, ismét 1-0-ra.

Labdarúgó NB I., 15. forduló

Újpest-Kisvárda Master Good 1-0 (1-0)

Illovszky Rudolf Stadion, 1446 néző, v.: Bognár.

Újpest: Banai – Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic – Sankovic – Onovo, Nwobodo, Zsótér (Szakály P., 92.), Bjarnason (Simon, 63.) – Feczesin. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Kisvárda Master Good: Zöldesi – Gosztonyi, Rubus, Kravcsenko, Protics (Kovácsréti, 87.) – Lucas, Karaszjuk – Hugo Seco (Bumba, 57.), Cukalasz, Sassá (Tischler, 64.) – Grozav. Vezetőedző: Dajka László.

Gól: Kravcsenkó (öngól, 33.)

33. perc: Nwobodo jobbról ballal lőtt a kapu elé, a menteni igyevő Kravcsenkó fejéről védhetetlenül vágódott a labda a rövid sarokba, 1-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában