Egy iskolát be kell zárni

Hajdúböszörmény – A csökkenő gyermeklétszám, az 500 millió forintot meghaladó önkormányzati működési hiány, valamint a viszonylagosan apadó központi finanszírozás miatt be kell zárni egy általános iskolát Hajdúböszörményben szeptemberig.

Ez a Maróthi György Általános Iskola lesz – erősítette meg a Napló értesülését Kiss Attila polgármester.

A szülők és a maróthis pedagógusok értetlenül állnak a döntés előtr, amelyet a január 26-i ülésükön várhatóan elfogadnak a képviselők. A szülők, pedagógusok elmondták: az épület fiatal, az intézménynek remek eredményei vannak, és ez az egyetlen olyan iskola, amely egyetlen épületben működik. Az önkormányzat mindezidáig sem a szülők, sem a gyermekek véleményét nem kérte ki – tudtuk meg.

– Úgy tudjuk – mondta az igazgatónő -, több intézmény kap helyet az épületben. Hosszas mérlegelés után hozta meg az egyébként évek óta napirenden lévő kényszerű döntést az önkormányzat – tájékoztatta lapunkat Kiss Attila.

A Maróthi épülete alkalmas az odaköltöző 5-6 kisebb intézmény befogadására, és itt voltak leginkább beiskolázási problémák – indokolta a határozati javaslat hátterét. A diákok a város különböző általános iskoláiban osztályonként együtt maradnak. A pedagógusok közül városi szinten várhatóan 13-nak nem lesz munkája szeptembertől.

– Kovács Zsolt –
hirdetés