Egy kis mozgás az időseknek is kell

Időskorban is fontos a mozgás
Időskorban is fontos a mozgás - © Illusztráció: Sipeki Péter
Levelek – Ma már nem kell senkinek sem lemondania a könnyű sportról és az azzal járó előnyökről.

A mozgás nincs életkorhoz kötve, az idősek számára is nagyon fontos a rendszeres testmozgás. A mozgást kedvelő nyugdíjasokat várják augusztus 11-én a leveleki Tó-centrumba, ahol számos játékban bizonyíthatják ügyességüket.
A rendezvény a Nyugdíjasok Országos Szövetségének (NYOSZ) Szenior-Mozgásprogramjához tartozik. A szövetség évek óta misszióként tekint a szeniorsportra, és különböző események szervezésével igyekszik fokozni az idősebb korosztály mozgási kedvét.

Ennek érdekében számos eseményt szerveznek rendszeresen regionális tagszervezeteiken keresztül, amelyek célja, hogy minél több nyugdíjasnak lehetőséget adjanak a mozgásra. Idősebb korban is a testi és a lelki egészség kulcsa a rendszeres mozgás, amellyel kordában tartható a testsúly, megelőzhető számtalan idős­kori megbetegedés, és a testi-lelki frissesség egyik záloga is egyben.

Sokan panaszkodnak 60 év felett ízületi, mozgásszervi problémákra, azonban léteznek már hatékony fájdalomcsillapító krémek.

A NYOSZ Szenior-Mozgásprogramjához tartozik a leveleki esemény is, amely ­augusztus 11-én reggel fél ­tíztől kezdődik egy közös bemelegítéssel a Tó-centrumban.

A közös torna után 3-4 fős csapatokban mérhetik össze erőnlétüket és ügyességüket a mozogni vágyók.

KMSporthírek


hirdetés