Egy kis segítség az adózásban

Akt.:
A vállalkozások kaptak hasznos tanácsokat a konferencián
A vállalkozások kaptak hasznos tanácsokat a konferencián - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Könyvelők, vállalkozók, és gazdasági vezetők találkoztak hétfőn, a Kölcsey Központban. Az egész napos konferencián a résztvevők előadások, és esettanulmányok segítségével naprakész információkat kaptak a szakképzési hozzájárulás elszámolásával kapcsolatban annak érdekében, hogy minél jobban kiaknázhassák az állami forrásból származó finanszírozási lehetőségeket.

Többek között a szakképzési hozzájárulásokról és az ehhez kapcsolódó könyvelési feladatokról tanácskoztak a „Képzőhelyként a gyakorlati képzésben” című tanácskozás résztvevői hétfőn, a Kölcsey Központban. Az egész napos program azért jött létre, hogy segítse a megjelenteket abban, miként tudnák a legjobban kiaknázni azokat az állami forrásból származó finanszírozási lehetőségeket, amelyeket akkor vehetnek igénybe, ha saját tanulót – így leendő munkavállalót vagy szakmai utánpótlást garantáló munkaerőt – képeznek.

Beszélni, informálni

– A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara már több éve megtartja ezt a rendezvényt, amelynek célja az, hogy a vállalkozásoknak, illetve egyéb szervezeteknek naprakész információik legyenek a szakképzési hozzájárulás elszámolásával kapcsolatban – hívta fel a figyelmet Kontér Mária, a kamara oktatási és képzési osztályának vezetője.

ko2

Fotó: Derencsényi István

– Már kialakult gyakorlat, hogy az év e szakaszában rendezzük meg a konferenciát, mert így a résztvevők az éves bevallásukat már a friss információk birtokában tudják elkészíteni a NAV részére. Minden évben vannak változások, és mindig akad olyan gyakorlati eset, amit meg kell beszélnünk, és informálni kell róla a cégeket. Az összegyűjtött kérdések egy részéből állítjuk össze a konferencia anyagát.

A program végi konzultáción a részvevők természetesen azokra a dilemmákra is választ kaptak, amelyeket maga a rendezvény generált”

– mondta el a szakember.

HBN–MSZ
hirdetés