Hajdú-Bihar

2014.09.08. 08:59

Jegyzet: Söprik az utcát…

Ha ön már reggelizett, ebédelt vagy vacsorázott ma, kérem, ne olvassa tovább ezeket a sorokat, mert gyomorforgató jelenetek következnek! Palicz István jegyzete.

Ha ön már reggelizett, ebédelt vagy vacsorázott ma, kérem, ne olvassa tovább ezeket a sorokat, mert gyomorforgató jelenetek következnek! Palicz István jegyzete.Sokak által lenézett, az én szememben nagyra becsült közmunkás utcaseprők panaszolták, milyen látvány fogadja őket szombat és vasárnap hajnalonként Nyíregyháza belvárosában. A köztéri parkokban és a szórakozóhelyek környékén az eldobált csikkek és az üvegszilánkok összetakarítása kitüntetett feladat számukra ahhoz képest, ami ezen kívül vár még rájuk.

Szinte minden második pad és bokor hányadékban, vizeletben és ürülékben úszik. Akiknek input és output oldaláról távoztak mindezek, ilyenkor már önmagukról és a világról mit sem tudva, otthon alszanak, vagy hasonló állapotban, éppen hazafelé kóvályognak. Az alamizsnáért dolgozó tisztaságfelelősöknek nincs választásuk, undorukat legyűrve, fejüket elfordítva, lélegzetüket visszafojtva lapátra kell tenniük az emberi maradványokat, különben őket teszik lapátra. Egyikük viccesen megjegyezte: kifejezetten örül, amikor használt óvszerre bukkan, az ilyen „ösztönlényeknek” ugyanis kár lenne tovább szaporodnia. Nem tudtam nem egyetérteni vele.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!