Egy korszak vége, s újabb kezdete

Egy korszak vége, s újabb kezdete
A debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola most végzett évfolyamával indult többek közt a kreditrendszer, az elektronikus hallgatói nyilvántartás, a kommunikáció informatikus könyvtáros szak gyakorlati képzési területeinek kialakítása, s ezeknek a hallgatóknak kellett először szembe nézniük a megváltozott nyelvvizsga-követelményekkel.  Diplomaosztó a Hajdúböszörményi pedagógiai főiskolai karán 2006.06.17. Diplomaosztó a Gyógyszertudományi karon 2006.06.17.

E hallgatók távoztával pedig szeptembertől – a felsőoktatási reformnak megfelelően – csak egyszakos képzések lesznek a főiskolán. Minderről Csorba Péter, a főiskola rektora ejtett szót a tanintézmény tanévzáró és diplomaosztó ünnepi szenátusi ülésén szombaton délelőtt a Nagytemplomban.

Kiss Sándor rektorhelyettes a 2005/2006-os tanév értékeléseként többek közt elmondta: az összesen 439 végzős közül szombaton búcsúztatott szakok hallgatóiból sikeres záróvizsgát téve oklevélre jogosultak 303-an.

A nyelvvizsga-követelményeket azonban ebből a 303-ból eddig összesen 232-en teljesítették, így szombaton ők vehették át diplomájukat. A főiskola különböző elismeréseiben összesen 27 oktató, dolgozó és hallgató részesült a tanévzáró és diplomaosztó ünnepi szenátusi ülés keretében.
hirdetés