Egy középkategóriás autó áráért a tiéd lehet Ceausescu terepjárója

Akt.:
Egy középkategóriás autó áráért a tiéd lehet Ceausescu terepjárója
© Fotók: Totalcar
Bukarest – Lassan harminc éve, hogy Románia megszabadult Nicolae Ceausescutól. A Kárpátok géniuszának már az emléke is távoli, csupán a megalomán épületei és összeharácsolt holmijai vannak még velünk – például ez az ARO 304-es, amit rövidesen elárvereznek.


A diktátor autója egy pénzmosás miatt elítélt üzletember gyűjteményéből megy az árverésre: Ovidiu Tender gyűjteményének darabja volt az ARO, tőle kobozta el az adóhatóság és bocsátja aukcióra január végén 137 ezer lejes – 9,5 millió forintos – kikiáltási áron.

Úgy tűnik, Ceaușescu az autói esetében nem volt paranoiás: még csak páncélozás sincs a terepjárón, az extrák a bőrkárpit és a légkondi, illetve a tetőbe vágott nyílás, amin kibújva integethettek a tömegnek rendezvényeken.

Forrás: totalcar.hu


Oroszország - Vlagyimir valószínűleg nem számított rá, hogy amíg távol van, barátai megfőzik a kombi Ladáját. Videóval! Vlagyimir vett magának egy kopott Ladát azzal a szándékkal, hogy majd idővel kikupálja. Csakhogy óvatlanul elutazott néhány napra, és bár barátai korábban jónéhány autót felrobb...
hirdetés