Sport

2014.05.15. 09:16

Teher alatt kell nyerniük

A harmadik mérkőzés kiharcolásának joga a tét az NYKK számára a ZTE elleni hazai osztályozón.

A harmadik mérkőzés kiharcolásának joga a tét az NYKK számára a ZTE elleni hazai osztályozón.Miután hazai pályáján a Zalaegerszeg került előnybe az egyik fél második győzelméig tartó osztályozós párharc során, a Marso-NYKK egyetlen módon tarthatja életben NB I. A csoportos reményeit: ha bajnokságbeli utolsó bujtosi fellépésén, pénteken (kezdés: 18.30) legyőzi a ZTE-t. Éppen úgy, ahogy megtette azt január 25-én (alapszakasz, 85–79) és április 16-án (középszakasz, 92–75). Ahogy az eredményekből kitűnik, egyszer szorosabban, másszor meglehetősen simán legyőzte osztályozós riválisát az NYKK – no, de milyen összecsapásra lehet számítani pénteken?

– Ez egyértelmű: olyanra, amelynek a végén mi nyerünk – sugárzott válaszával nem kevés magabiztosságot Sitku Ernő, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Ehhez elsősorban a támadójátékunknak kell javulnia, pontosabban türelmesebbé válnia ahhoz képest, mint amit szombaton Egerszegen bemutattunk. A pályán lévők közül egyesek még mindig nem értik tisztán, hogy nem a minél előbbi kosárszerzés az elsődleges, hanem az, hogy némi játék után találjunk be az ellenfél gyűrűjébe.

Persze, a gyors kosárnál tényleg nincs jobb, ám ha nem jön be a vállalás, akkor az könnyű kapott gólokhoz vezethet. Az első meccs előtt azt mondtam, hogy a zalaiakon van némi nyomás, ez most változott, hozzáteszem, a zalaegerszegi teljesítményünk minden volt, csak nem felszabadult. El kell tudnunk viselni a terhet, itthon nyerni kell, ahogy azt már kétszer megtettük a ZTE ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!