Egy lépéssel közelebb a nyírbogáti tornacsarnokhoz

Kezdődhet az építkezés!
Kezdődhet az építkezés!
Nyírbogát – Jövő év elején már egy modern, tágas és látványos tornacsarnokban röplabdázhatnak, kosarazhatnak és teremfocizhatnak a gyerekek Nyírbogáton.

A 286 millió forintos, Nemzeti Köznevelési Infrastrukturális Fejlesztési Program keretében megvalósuló beruházás csütörtöki alapkő-letételi ünnepségén dr. Boros Anita helyettes államtitkár elmondta: a kormány célja az esélykiegyenlítés a testnevelés és a sport területén is, hogy valamennyi fiatal – lakjanak a fővárosban vagy vidéki községekben – egészséges felnőtté válhasson. – A több mint ezer négyzetméteres tornaterem a bogáti diákoknak is lehetőséget kínál majd arra, hogy megszeressék a testmozgást, és kitartó munkával élsportolók lehessenek – mutatott rá a szabolcsi származású helyettes államtitkár.

Dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó polgármester köszöntőjében emlékeztetett: Nyírbogát már évekkel ezelőtt a fejlődés, a megújulás útjára lépett, a kulcsfontosságú infrastrukturális beruházások sorában most újabb mérföldkőhöz érkezett.
– Hazánk sajnos világelső a szív- és érrendszeri megbetegedésekben, ezért különösen fontos, hogy a legkisebb településeken is megteremtsük a szabadidő egészséges eltöltésének, a sportszerető ifjú tehetségek felfedezésének és fejlesztésének a lehetőségét – hangsúlyozta Kozma Péter megyei kormánymegbízott.

KM
hirdetés