Egy megnyert mellé két nyerhető játszma

Majoros Bence végig nagyszerű teljesítményt nyújtott
Majoros Bence végig nagyszerű teljesítményt nyújtott - © Fotó: ittf.com
Nyírbátor – Majoros Bence megszorongatta a világranglista harmadik helyén álló német asztaliteniszezőt.

Nyert egy játszmát, másik kettőben pedig 7:4-re, illetve 8:5-re vezetett, így könnyen 3:2-re is vezethetett volna Majoros Bence (217. a világranglistán) a magdeburgi platinum kategóriájú World Tour-verseny főtáblájának első fordulójában, ahelyett, hogy végül 4:1-re veszített.

A nyírbátori nevelésű, jelenlegi Dortmund-játékosnak nem más volt az ellenfele, mint a világranglistán legjobb európaiként a harmadik helyen álló német Dimitrij Ovtcharov. A két héttel ezelőtti világkupa győztese végül 4:1-re nyert, de két szettet is hátrányból mentett meg, elsősorban a furfangos adogatásainak köszönhetően. Közben azért a második játszmát Bence nyerte meg, és azzal egyenlített 1:1-re, a meccs során több parádés labdamenetet is megnyert, kár, hogy az első hárított meccslabda után a másodiknál szervát rontott.

A platinum minősítés olyan, mint teniszben a Grand Slam-torna, vagyis a világ komplett élmezőnye elindult a viadalon, amely során a nyírbátori játékos három, jócskán előtte rangsorolt pingpongozót is legyőzött ahhoz, hogy a főtáblán – persze egyedüli magyarként – játszhasson a német világklasszissal. Menetelésének köszönhetően várható, hogy Bencét a decemberi világranglistán már az első kétszáz között jegyzik.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés