Egy nagy vendéglátós emlékére

Sokak életútját egyengette a szombati gasztronómiai verseny névadója, Bodor Béla.

Huszonkilenc gyakorló és tanuló szakács, cukrász, valamint felszolgáló nevezett a hajdószoboszlói Hotel Délibáb egykori éttermi igazgatójáról, Bodor Béláról elnevezett gasztronómiai versenyre. A szombati megmérettetésen helyiek, debreceniek, és miskolciak vettek részt.

A tíz évvel ezelőtt elhunyt névadó kezei közül számos vendéglátó iparis került ki, akik ma is hálás szívvel emlékeznek a szakmailag és emberileg egyaránt nagyra tartott Bodorra. – Példamutató élete és munkája előtt adózunk ezzel az emlékezéssel egybekötött versennyel. Magánemberként tanácsokkal, figyelemmel segítette környezetét, befolyásos vezetőként pedig sokak szakmai útját egyengette, afféle intézmény volt ő – mondta el a Naplónak Istók Csaba, a Hajdúszoboszló Vendéglátók Egyesületének elnöke.

Hogy milyen feladatok vártak az indulókra? Nehéz volna mindet felsorolni. A szakácsoknak a hideg- és a melegkonyha ínyencségeivel, a cukrászoknak a dísztorták, a tányérdesszertek kihívásaival, míg a felszolgálóknak többek között egy alkalomhoz illő menü szervírozásával, bemutatásával is meg kellett birkóznia. A legjobbak jutalma 30 ezer forint lett.
hirdetés