Egy nap alatt lehet házasságot kötni a munkácsi várban

Egy nap alatt lehet házasságot kötni a munkácsi várban
Munkács – Április 1-től egy nap alatt lehet majd lebonyolítani gyorsított eljárás keretében a házasságkötést a munkácsi vár falain belül.

A Zrínyi Ilona egykori erődítményében működő történeti múzeum üzemeltetői úgy döntöttek, hogy áprilistól állandósítják az év elején kísérleti jelleggel indított projektet, melynek keretében a házasulandó párok gyorsított eljárás keretében kelhetnek egye ezen a történelmi helyszínen. Az egy nap alatt bonyolított házasságkötés fizetett szolgáltatásként vehető igénybe, melynek tervezett tarifája esetenként 2000 hrivnya (20 000 forint) lesz.

Az ifjú párok hivatalos, állami összeadását a helyben működő, kihelyezett anyakönyvi hivatalban bonyolítják majd. Ezt követően – a tervek szerint – lehetőség lesz a házaspárok egyházi esküvőjének lebonyolítására is a vár ökumenikus kápolnájában. Némi plusz költség fejében arra is mód nyílhat, hogy a szertartás korhű külsőségek között történjen, mely során az ifjú pár és a násznép Rákóczi-korabeli kosztümöket ölthet, amelyeket a múzeum biztosít.

– Palkó István –








hirdetés