Egy órán belül elkapták a dombrádi tolvajt

Kővel törték be az ablakot / Bodnár Róbert százados
Kővel törték be az ablakot / Bodnár Róbert százados - © Fotók: police.hu
Dombrád – Munkából tért haza egy dombrádi férfi május 23-án dél körül, de ebéd helyett kénytelen volt bejelentést tenni a rendőrségen: betörtek hozzájuk. A zsaruk egy órán belül elfogták a tolvajt.


– A sértett hazatérve észrevette, hogy az épület hátsó oldalán az egyik ablakot betörték, és a párkányon megtalálta a karóráját – tájékoztatott Bodnár Róbert százados, a Dombrádi Rendőrőrs kiemelt főnyomozója. – Szétnézett a házban, eltűnt három laptop, egy mobiltelefon és két karóra. A sértett 13 órakor tett bejelentést a rendőrségen. A környéken adatgyűjtésbe kezdtünk, és átnéztük a térfigyelő kamerák felvételeit. Ezek alapján azonosítottuk a betörés gyanúsítottját, akit 14 órakor Dombrád egyik utcájában igazoltattunk, majd előállítottuk a rendőrőrsre. A helybéli L. Róbert (28) nadrágzsebében megtaláltuk a sértett két óráját. A férfi beismerő vallomást tett, elmondta, a három laptopot összesen ötezer forintért eladta a helyi V. Csabának (29). Ezután felkerestük a vásárlót a lakcímén, és lefoglaltuk a három számítógépet. Előállítottuk V. Csabát is, ellene orgazdaság vétségének, L. Róbert ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottunk eljárást.

A sértett a zsaruktól másnap visszakapta ellopott értékeit. L. Róbertet őrizetbe vették, V. Csaba szabadlábon védekezett. A rendőrség a nyomozást gyorsított eljárásban folytatta le, az ügy iratait megküldte az ügyészségnek.

A bíróság a május 26-ai tárgyaláson L. Róbertet korábbi, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. V. Csabára hatvan óra közérdekű munkát szabott ki a bíróság.

– Zsaru Magazin –
hirdetés