Egy park, ahol nincsenek különbségek

Az ünnepség előtt a klub képviselői, K. R. Ravindran (képünkön balra) világ-, Csóka Imre magyarországi és Pták István nyíregyházi elnök elültettek három facsemetét a park szélén
Az ünnepség előtt a klub képviselői, K. R. Ravindran (képünkön balra) világ-, Csóka Imre magyarországi és Pták István nyíregyházi elnök elültettek három facsemetét a park szélén - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A játszótér átadását a VIDOR fesztivál nyitónapjára időzítik.

A nyíregyházi Rotary Club és a megyeszékhely önkormányzata együttműködésének köszönhetően letették az alapkövét az első, fogyatékkal élő gyermekek számára tervezett játszótérnek a Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren.

A több mint 10 millió forintból épülő integrált park eszközeit sérült és egészséges fiatalok egy­aránt használhatják majd. A játszótér kialakításához és működtetéséhez szükséges forrást szintén a város biztosítja.

A megyeszékhely a projektünk fő támogatója. -Pták István

– Tíz hónapos gyűjtést és jótékonysági rendezvények sorát követően jutottunk el oda, hogy megvalósíthatjuk a tervünket, amit körülbelül egy évvel ezelőtt dr. Kovács Ferenc polgármesterrel közösen álmodtunk meg. Munkánk gyümölcseként megvásárolhattuk azokat a játszótéri eszközöket, melyeket hétfőn a nyíregyházi Rotary Club a városnak adományozott.

A megyeszékhely a projektünk fő támogatója, az önkormányzat segítsége nélkül mindez nem jöhetett volna létre – mondta az alapkőletételt megelőzően Pták István helyi elnök.

Dr. Kovács Ferenc köszöntötte a Rotary Clubok világ­elnökét, K. R. Ravindrant és feleségét, valamint a klub magyarországi kormányzóját, Csóka Imrét. Kifejtette: a város komoly szerepet vállalt abban, hogy a sérült gyermekek egy, az országban egyedülálló parkban, biztonságos keretek között játszhassanak egészséges társaikkal közösen.

Időkapszulában a Kelet

Az alapkőbe helyezett időkapszulában a Rotary Club 2016-os tagnévsora, a legfrissebb Nyíregyházi Napló, a Cantemus Kórus bemutatkozóanyaga és a világelnök ajándéka mellett helyet kapott lapunk hétfői száma is.

Az ünnepséget követően a vendégek plenáris ülésen vettek részt, majd a Cantemus koncertje után fogadással zárták a programot.

KM-CsA
hirdetés