Egy szál virág

Akt.:
Egy szál virág
A sok-sok gyűlölködő Facebook-poszt között olyan jó néha valami szép történetre bukkanni. Az embernek már szinte fel sem tűnnek az ilyenek, ahogy gyorsan, rutinszerűen lapozgatja a hírfolyamot, valószínűleg gyakorta átsiklik ezek fölött. Most szerencsére nem ez történt. Szántó Rita írása.

Hatira Kaplan képét többen osztották meg a közösségi oldalon, de nem elegen. Ő az a tinilány, akit egykor – még 1999. augusztus 25-én – a nagy török földrengés után a Spider Mentőcsoport mentett ki a romok alól. Hatira akkor még csak hároméves volt és szülei mellett millióan izgultak érte, szorítottak, hogy életben maradjon. Csodával határos módon sikerült neki, és most itt van Magyarországon, hogy megmentőinek, akik Európa-díjat kaptak, újra köszönetet mondjon.

A háromévesből mára mosolygós tini lett, akinek valószínűleg csak homályos emlékei maradtak a történtekről. De az elmosódó képek közt biztos feltűnik Mancs, aki ott és akkor kiszagolta, hogy a romok alatt még van egy élet. Neki már nem tud köszönetet mondani, csupán egy szál virággal tiszteleghetett a mentőkutya emléke előtt, a Mancs-szobornál.

A történetük megható. A segítségről szól, arról, hogy nem fontos egy nyelvet beszélnünk, ha cselekedni kell. Szóval, érdemes megosztani…

– Szántó Rita –


Spider mentőcsoport: A világszerte segítettek – most nemzetközi díjat kaptak

Miskolc – A Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoport elnyerte az Európai Parlament által alapított Európai Polgári Díjat. tovább »

Címkék:hirdetés