Egy szinten a bronzéremesekkel

Bakosi Péter
Bakosi Péter - © Fotó: Bodnár Tibor
Nyíregyháza – Bakosi Péter magasugrásban kevéssel maradt le a dobogóról, Kerekes Dóra is döntős volt diszkoszban.

Tallinnban, az U23-as atlétikai Európa-bajnokságon Bakosi Péter magasugró fináléjára szombat este került sor, az eredetileg kiírttól fél órával később, mert a tízpróbázók magasugrása alaposan elhúzódott, így aztán kétszer kellett bemelegíteni, és közben még az ég is leszakadt. A Sportcentrum magasugrója magabiztosan jutott át a 210 és a 215 centin, de az igazi verseny 218-on kezdődött. El is kezdtek hullani a sportolók, de Peti másodjára ezt is megugrotta, így rámehetett az idei legjobbját jelentő 221-re. A társakhoz hasonlóan a magyar ugró is kérte a tapsot a közönségtől, jött is a segítség, harmadikra az is összejött, nagy volt az öröm, tombolt a magasugrószivacs mögötti kanyarban helyezkedő sok-sok magyar. A 224-gyel már nem boldogult, de így is összejött az ötödik helyezés.

Ez egyfelől öröm, de a két holtversenyes harmadik, a brit és az olasz sportoló is ugyaneddig jutott, vagyis ha hamarabb megvan a 221, akkor Szikszai Róbert után egy másik nyíregyházi sportoló nyakába is bronzot akasztanak.

Azért az sem volt gyenge, amit Kerekes Dóra bemutatott. A Nyíregyházi Sportcentrum diszkoszvetője a szombat délelőtti selejtezőben 41.18 méterrel kezdett, amihez képest jó tíz méteres javításra volt szüksége a döntőhöz. Másodikra 47.19-et, harmadikra pedig 50.63-at dobott, amivel csoportjában a hatodik helyen végzett. Ekkor nem lehetett tudni, hogy ez mire lesz elég, végül a másik tizenkettőből csak öten kerültek elé, így 11. eredménnyel ő is finalista lett. Vagyis az NYSC sportolóinak mérlege parádésan alakult: mind a négy Eb-résztvevő bekerült az utánpótláskorúak kontinentális elitjébe. A fináléra a záró napon, vasárnap kerül sor.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország július 13-i számában.
hirdetés