Egy teljes megye I-es fordulót elhalasztanak

Akt.:
Egy teljes megye I-es fordulót elhalasztanak
© Illusztráció: KM-archív
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Október 24-28 között megyénkben rendezi meg az UEFA az amatőr Európa-bajnokságra való kvalifikáció egyik selejtezőcsoportját.

Hazánkat a Keleti-Régió válogatott képviseli, melynek valamennyi játékosa Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében futballozik. A 18-as keretbe pedig előreláthatólag a Kelet-Takarék megyei első osztályú bajnokság 8-9 egyesülete fog adni labdarúgókat. A csapat tagjai az október 22-i bajnoki fordulót követő napon foglalják el a szállást, majd 5 nap alatt 3 mérkőzés vár rájuk. Október 22-28 között 4×90 perc, azaz akár 360 perc is lehet pár focistának a lábában, ami irtózatosan nagy megterhelés. Mivel a sérülésveszély miatt nem szeretnék, hogy a játékosokra ezután a kemény hét nap után még egy bajnoki is várjon, viszont az érintett 8-9 megyei csapatokat sem szeretnék megfosztani a legjobb labdarúgóiktól, így ebben a helyzetben a Megyei Igazgatóság azt tartja a legjobb megoldásnak, ha az október 29-30-i kiírt teljes megye I-es fordulót elhalasztja. Ezen mérkőzéseket a 15. forduló utánra, azaz a november 26-27-i hétvégére teszi át a szövetség.

Fontos kiemelni, amennyiben a Kelet-Takarék megye I. osztály 12. fordulójának valamelyik párosításában mindkét csapat jelzi az Igazgatóság felé, hogy az eredeti időpontban szeretnének játszani (azaz nem akarnak halasztani), akkor azt a meccset természetesen lejátszhatják az érintett csapatok az október 29-30-i hétvégén.
hirdetés