Egy teljes napig csak mértek a rendőrök, szerinted hányan nem tartották be a sebességhatárokat?

Akt.:
Az ellenőrzés során a rendőrök tüzetesen átvizsgálják a járművet és a vezető okmányait is
Az ellenőrzés során a rendőrök tüzetesen átvizsgálják a járművet és a vezető okmányait is - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Hangzatos nevet választott a rendőrség a szerda reggel kezdődött, huszonnégy órás, országos közlekedésbiztonsági akciójának. A Speedmarathon ideje alatt lakossági javaslatok alapján a megye negyvenhat helyszínén szűrték a gyorshajtókat. Az akció során valamennyi álló és mozgó sebességmérő készüléket bevetettek.

Hetvenöt bejelentés érkezett

– A közúti balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Akkor állítjuk félre a vezetőket, ha a megengedett legnagyobb haladási sebességet túllépve közlekedett a mérőműszer szerint. Ekkor már tüzetesen átvizsgálják a járművét, és az okmányait is ellenőrzik. A szabálytalankodók megúszhatják egy figyelmeztetéssel, de akár több tízezer forintos pénzbírsággal is büntethetők – mondta el szerda délelőtt az egyik nyíregyházi helyszínen, a Westsik Vilmos utca Kincs közi letérőjénél dr. Vajtó Levente őrnagy.

A megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának megbízott vezetője hozzátette: összesen 75 lakossági jelzés és javaslat érkezett hozzájuk azzal kapcsolatban, hol lenne szükség rendőri jelenlétre és sebességmérésre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

– Minden bejelentést szívesen fogadunk és megvizsgálunk, és a megjelölt helyszínekre később célzott ellenőrzéseket szervezünk. A célunk mindezzel a közlekedésbiztonság fenntartása, megóvása, a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelése, ami nemcsak megyei, hanem összrendőrségi érdek is.

CsA


Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának ellenőrzési terve alapján hajtotta végre a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is a Speedmarathon elnevezésű 24 órás sebességellenőrzést. A rendőrök 2019. április 3-án 6 óra és 2019. április 4-én 6 óra között a lakosság javaslatait is figyelembe véve összesen 46 helyszínen végeztek sebességellenőrzést. Az ellenőrzött járművezetők közül 254-en nem tartották be az adott útszakaszra kötelezően előírt sebességhatárt. A rendőrök 94 járművezetőt már közvetlenül a jogsértés elkövetése után intézkedés alá vontak és szankcionáltak – olvasható a police.hu-n.


Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem történt halálos baleset az ellenőrzés ideje alatt - tudatta közleményben az ORFK Kommunikációs Szolgálata. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 3-án 6 órától 24 órás sebességellenőrzést hajtott végre ...
hirdetés