lovassport

2020.08.26. 21:20

Télen is folytatódhat a munka

A Timpex Lovasklub fedeles lovardája a sportnak és a kultúrának is otthont adhat.

Fotó: Sipeki Peter +36(20)958-9928

Impozáns, és ami ennél is fontosabb, igen hasznos létesítménnyel, egy fedeles lovardával gazdagodott a Timpex Lovasklub.

– A nyíregyházi városlakók a Timpex nevét hallva inkább a lovasiskolát, esetleg a lovastábort ismerik, a közösségimédia-felületeken láthatják a sporteredményeinket is, de csak a legérdeklődőbbek tudnak arról, hogy itt tenyészmunka is folyik, aminek elengedhetetlen feltétele, hogy a fedeles lovardában egész évben trenírozni lehessen az itt született csikókat – fogalmazott a Timpex képviseletében ifj. Tárbály István a lovarda átadóján.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére mindig jellemző volt, hogy a lótenyésztésben, a lótartásban élen jár, rengeteg eredményt ért el a térség, de közülük is kiemelkedik a Timpex Lovasklub, ami a magyar lovasélet elmúlt évtizedeinek meghatározó szereplője – vette át a szót Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke.

– Ebben a ménesben idáig szinte minden megvolt, egy dolog hiányzott, a fedeles lovarda. Ez az impozáns létesítmény bátran mutatható a világnak.

A nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas lovarda több mint háromszázmillió forintból épült, amihez a Timpex Kft. százötven millió forint állami támogatást kapott.

A ménes hírneve erősödhet

– Mindig öröm, ha sportlétesítményt adhatunk át, különösen akkor, ha az utánpótlás-nevelést tudjuk segíteni vele – mondta dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

– Fontos, hogy a fiataloknak olyan szolgáltatást nyújtsunk, amivel a sport területén tudjuk tartani őket. A kormány támogatási szándéka nem minden, olyan elkötelezett emberekre is szükség van, mint a Tárbály család. Fantasztikus az a munka, amit végeztek az elmúlt két évtizedben. Biztosak lehetünk benne, hogy a Timpex-ménesnek továbbra is európai szintű híre lesz.

Munka után öröm

Nemcsak a sport, hanem a kultúra is beköltözhet a lovardába, mint ahogy tette az szerda este is, amikor a Nemzeti Lovas Színház tartott előadást. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta, a jövőben több, ehhez hasonló rendezvénynek adhat otthont a létesítmény.

– Mindig nagy öröm nekem, ha egy nyíregyházi cég fejleszt, mert az azt jelenti, hogy eredményesen működik, jól érzi magát a városunkban, és itt is képzeli el a jövőjét – fogalmazott dr. Kovács Ferenc.

– Külön öröm, ha nyíregyházi vállalkozók hoznak létre egy ilyen egyedülálló beruházást. Gratulálok a fejlesztéshez, és azt kívánom a tulajdonosoknak, hogy a sok munka után sok örömük is legyen!

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában