Egy új nemzedék – terjed az EMO

EMO
EMO
Biszexualitás, öncsonkítás és boldogtalanság. Az élet rossz. Erről beszélnek világszerte és itthon is a különböző internetes oldalakon azok a fiatalok, akiket EMO-soknak neveznek.


Ők azok, akik mindenáron ki akarnak tűnni a többiek közül: ezért a fiúk és a lányok szinte egyformán öltözködnek, festik magukat és ugyanazt a zenét szeretik. A pszichológusok pedig aggódva figyelik az új jelenséget – számolt be az RTL Klub Híradója.

Vastagon kihúzott szem, arcba fésült haj, csípőfarmer – így néz ki egy igazi EMO-s. A felvágott erek után maradt hegeket pedig karkötőkkel kell takarni. Az EMO-s fiatalok nagyon érzékenyek, az élet pedig szerintük rossz. A pszichológusok szerint komolyan kell venni őket. Tari Annamária pszichológus azt mondta: meg kéne látni mögöttük a kisgyerekeket, akik handabandáznak, nagyokat mondanak, de valójában ez egy segélykiáltás.

Az EMO kifejezés az angol emotion, vagyis érzelem szóból származik. Internetes oldalakon gyakran látni egymással csókolózó fiúkat, mert szerintük az érzelmek a fontosak, nem a nemek.

Egy új nemzedék. Ezt énekli a No thanks együttes, akiket a magyar EMO-s társadalom zenekarának tartanak. A fiúk elismerik, hogy öltözködésükban vannak EMO-s elemek, de a búskomorság viszont nem jellemző rájuk. Csánk Péter, az együttes egyik tagja szerint sok fiatalnak ez a saját kitalált dolga, hogy EMO-sként nagyon szomorúnak kell lenni. Pedig a zenekar egy “halál vidám” társaság – fogalmazott.

Nincsenek adatok arról, hogy hány fiatal tartozik itthon az EMO-sok táborába. A Szenvedélyek napján azonban több előadás is arról szól, hogy komolyan kell venni őket, hiszen esetleges depressziójuk lehet éppen olyan rossz jel, mint a fogyasztói társadalom többi függősége: az internet, a vásárlás, vagy éppen az evés kényszer.Sporthírek


hirdetés