Egy villányi léptékű megújulás

Gőzerővel folytatták a munkát
Gőzerővel folytatták a munkát - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Kívül-belül korszerűsödik Nyíregyháza patinás épülete, amely október elejére készülhet el.

Fellebbent a fátyol a Bencs-villáról. Április 18-án akkor tartották a műszaki bejárást, amikor javában serénykedtek az alapos, „kalapos” munkások az 1927-ben épült ingatlanban.

Újdonságnak számít a lift, illetve a napkollektor is.” Som János

Lift és napkollektor

– Noha még fél év van hátra az átadásig, már most elmondható, hogy izgalmas megújulás elé néz a villa – jegyezte meg dr. Kovács Ferenc polgármester.

– Orémusz Maja rendezvényszervezőnek köszönhetően hétről hétre változatos és értékes programokat kínált a városlakóknak. Ez a tény kötelez. Az is igaz, hogy a városban több patinás, szép épület is megújul, legközelebb például a Kállay-kúriát adjuk át a nagyközönségnek. A kulturális központként működő Bencs-villa a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program pályázata keretében korszerűsödhet nettó 301 millió forintból.

A földszinten akkora teret alakítanak ki, amely az eddiginél nagyobb közönséget tud befogadni. Például lehetőség nyílik kamaraszínházi előadások rendezésére is.

– A villában korhű kávéház, társalgó, több lakosztály, a padlástérben pedig műterem lesz. Újdonságnak számít a lift, illetve a napkollektor. Emellett a villa kertje is megszépül, ezzel impozáns össz­képet nyújt majd – tette hozzá Som János, a kivitelező IMBREX 95 Kft. ügyvezetője.

– KM-LTL –
hirdetés