Egyáltalán nem ijedtek meg az ibrányiak!

Ez nem lesz egyszerű! Az ibrányiaknak – gyaníthatóan – nagyot kell küzdeniük a somogyi bajnokkal szemben a feljutás érdekében
Ez nem lesz egyszerű! Az ibrányiaknak – gyaníthatóan – nagyot kell küzdeniük a somogyi bajnokkal szemben a feljutás érdekében - © Fotó: Pusztai Sándor
Ibrány – Az egyik legnehezebb ellenféllel, a Kaposvárral vívja az NB III-ba jutáért kiírt osztályozót az Ibrány.


Pech. Mégpedig nem is kicsi. Az NB III-ért kiírt osztályozón érdekelt Ibrány a Kaposvár ellen kényszerül pályára lépni. A Gerliczki-legénység szombaton idegenben kezdi a párharcot, a hazai visszavágó egy héttel később lesz. Szó se róla, alakulhatott volna sokkal, de sokkal szerencsésebben is a szabolcsi „aranycsapat” számára a szituáció. Olyannyira, hogy hat megyei bajnok visszatáncolása következtében – a tíz kiadó hely miatt – csupán négy párharcot rendeznek, így a húszból hat együttes egyenesen ágon, magyarul játék nélkül dobbantott az enbé háromba.

Nem úgy az Ibrány, amelynek egyfelől meg kell küzdeni a magasabb osztályú indulásért, másrészt a legnehezebb ellenfelek egyikét rendelték neki. A korábban stabil NB I-es kaposvári klub időközben a Somogy megyei első osztályig süllyedt, mindazonáltal a minap zárult évadot tíz pontos előnnyel nyerte: száznyolcvanegy szerzett, és alig tizenkét kapott góllal. Hát, nem ígérkezik egyszerűnek a „mieink” dolog, és akkor finoman fogalmaztunk.

– Nekünk eddig sem adtak semmi ingyen, a jelek szerint ez után sem – reagált a történekre Gerliczki Máté, az Ibrány edzője. – Három csapatot szerettünk volna elkerülni, az egyik a Kaposvár volt. Most már le kell játszani ezt a párharcolt: nem tudom az ellenfél mennyire ismer minket, gondolom, csak utánunk néznek, mi viszont maximálisan fel fogunk készülni. Szép stadionban, jó pályán NB I-es futballistáknak érezhetik magukat játékosaim, a visszavágón pedig Ibrányban biztos, hogy nagyon sok néző lesz, a két meccs alapján pedig ki kell harcolni a feljutást! Egyáltalán nem ijedünk meg!

KM-KT

Osztályozó
Az NB III-ba jutásért kiírt párosítások

Ibrány–Kaposvár, Tiszafüred–Gyirmót II, Iváncsa–Veszprém, Gyöngyös–Mórhalom
Egyenes ági, játék nélkül feljutók: Dabas, Komárom, Hajdúböszörmény, Pécsi MFC, Hévíz, Méhkerék

Az első meccset június 11-én, szombaton, 17 órától játsszák, míg a visszavágókra június 18-án, szintén 17 órától kerül sor. A párharcok győztesei feljutnak az NB III-ba.
hirdetés