Egyedi helyszínen rendezné a vívószövetség a jövő évi budapesti vb döntőit

Budapest – A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) küldöttsége a pénteken kezdődő párbajtőr WestEnd Grand Prix-re a jövő héten Budapestre látogat, és a 2019-es, olimpiai kvalifikációs budapesti világbajnokságról egyeztet a rendező magyar szövetséggel (MVSZ).

Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke vasárnap este az M1 aktuális csatornán bejelentette: a vb utolsó szakaszát, a negyed- vagy az elődöntőktől már kuriózumnak számító helyen szeretnék megrendezni.

“Olyan helyszínt találtunk ki, ami páratlan lesz.” – nyilatkozta az elnök. Kiemelte: a helyszínt illető elképzelésükben döntő lesz a nemzetközi delegáció véleménye és támogatása.

Tavaly nem sikerült magyar vívónak dobogóra állnia a budapesti Grand Prix-n, az elnök bizakodik, hogy idén ez nem történik meg, és “jó napot fognak ki” a hazai versenyzők.

“A vívás arról szól, természetesen a felkészülés mellett, hogy kell egy jó formaidőzítés, amit úgy gondolom, hogy most a mesterekkel megtesznek” – mondta Csampa Zsolt. Hozzátette: az olimpiai bajnok párbajtőröző Szász-Kovács Emese nagyon készül a budapesti versenyre, és miután “egészségi állapota kiváló”, hazai közönség előtt szeretne dobogóra állni. A férfi párbajtőrözőknél megfiatalított magyar együttes indul, amely az elnök szerint az elmúlt időszakban helytállt a világversenyeken, és tagjai Budapesten is bizonyítják majd, hogy ott a helyük a világ legjobbjai között.

– MTI –
hirdetés