Egyelőre felfüggesztve marad a demecseri polgármester

Akt.:
Egyelőre felfüggesztve marad a demecseri polgármester
Demecser – Egy szabolcsi település önkormányzatának képviselő-testülete október 30-án fegyelmi eljárás megindításáról döntött a polgármester ellen, s ezt követően október 30-i határozatával a településvezető jogviszonyát 30 napra felfüggesztette.

A polgármester november 9-én kérte a felfüggesztés megszüntetését. A bíróság megítélése szerint a vizsgálat lefolytatásának zavartalansága érdekében indokolt a polgármester tisztségének fegyelmi eljárás ideje alatti felfüggesztése, ezért a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a pénteken meghozott jogerős végzésével a V. L. kérelmező ügyében a polgármesteri tisztségéből felfüggesztést fenntartotta – tájékoztatott dr. Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

(Mint arról beszámoltunk, Demecser képviselő-testülete döntött Váradi László polgármester tisztségének felfüggesztéséről.)

KM


Demecser - Fegyelmi eljárást indított Váradi László, Demecser polgármestere ellen a város képviselő-testülete, s a fegyelmi eljárás ideje alatt az önkormányzat azonnali hatállyal 30 napra fel is mentette tisztségéből a település vezetőjét. Az önkormányzati tagok minderről október 30-án rendkívüli zá...
hirdetés