Egyelőre nem épülhet börtön Csengerben és Kemecsén

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Csenger, Kemecse – Eredménytelennek nyilvánította a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) azt a közbeszerzési eljárást, amelyet négy új, egyenként 500 férőhelyes börtön építésére írtak ki – derül ki az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent tájékoztatóból, amire az mno.hu figyelt fel.

A négy börtön Borsodban Ózdon, Szabolcs-Szatmár-Beregben Csengerben és Kemecsén, Heves megyében Heves városában épült volna.

A négy részre bontott eljárásban szinte az összes ismert, az utóbbi években a közbeszerzéseken sikeresen szereplő építőipari vállalkozás adott be ajánlatot. Az eredménytelenség oka a közlemény szerint valamennyi rész tekintetében ugyanaz: a legkedvezőbb ajánlatban szereplő ellenérték meghaladja a rendelkezésre álló fedezetet, magyarul drágábban vállalták volna a munkát, mint amennyi pénze a BVOP-nak erre a célra van.

Mint arról beszámoltunk, megyénk két városában 500-500 elítélt elhelyezésére alkalmas börtön építését tervezték, melyek nemcsak új munkahelyeket teremthetnek, de az intézmény folyamatos kiszolgálása a városokban és a térségben élő gazdáknak, mezőgazdasági termesztőknek is biztos felvevőpiacot jelenthet. A Nyíregyházi Egyetemen pedig megkezdődött a leendő börtönőrök képzése is.

KM


A boldogulás szabadságát jelenti a börtön Kemecsén és Csengerben

Nincsenek nagy vállalkozások, cégek Kemecsén, de lesz most már börtönük. Csengerben is lebilincselő lehetőségként tekintenek a megépülő büntetés-végrehajtási intézetre.
 


Kunmadarason, Ózdon, Kemecsén, Csengerben és Komlón épülhet börtön

A tervek szerint a következő években Kunmadarason ezerfős, Ózdon, Kemecsén, Csengerben és Komlón pedig ötszáz fő elhelyezésére szolgáló börtön épülhet – közölte az MTI-vel szerdán a Belügyminisztérium, miután lezárult a büntetés-végrehajtás telekpályázata.

Címkék: , ,hirdetés