Egyenesen a betörő házához vezette a rendőröket a kutya

Akt.:
Egyenesen a betörő házához vezette a rendőröket a kutya
Egyenesen a betörő házához vezette a rendőröket a kutya - © fotó: police.hu
Jánkmajtis – A rendőrök a Mong névre hallgató szolgálati kutya segítségével fogták el a betörés gyanúsítottját Jánkmajtison.

A Fehérgyarmati Rendőrkapitányságon 2015. július 26-án egy jánkmajtisi nő lakásbetörésről tett bejelentést. A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettes a délután folyamán betört a 36 éves sértett lakóházába, ahonnan készpénzt, fagyasztott húsárut és ruhaneműket tulajdonított el.

A rendőrök az ismeretlen elkövető felkutatása érdekében nyomkövető kutyát indítottak a helyszínről. Mong azonnal szagot fogott, majd egyenesen ahhoz a házhoz vezette az egyenruhásokat, ahol a bűncselekmény elkövetésével meglapozottan gyanúsítható férfi lakott. A feltételezett elkövetőt, R. Zoltán 26 éves helyi lakost a rendőrök lakásában elfogták és a rendőrkapitányságra előállították.

A férfi ellen a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytat nyomozást. A nyomozók R. Zoltánnál tartott házkutatás során az eltulajdonított értékek nagy részét megtalálták és visszaadták a tulajdonosának.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés