Egyéni csúcsokkal a dobogó tetejére álltak a nyíregyházi atléták

Osváth Krisztina a 800 méteres eredményhirdetés alkalmával a dobogó legfelső fokára állhatott
Osváth Krisztina a 800 méteres eredményhirdetés alkalmával a dobogó legfelső fokára állhatott - © Fotó: Széles Imre
Nyíregyháza – A miskolci egyetemi és főiskolai bajnokságon több nyíregyházi atléta is remek eredménnyel jelentkezett.

Remek eredmények születtek Miskolcon, a magyar egyetemi és főiskolai bajnokságon, amely nyílt verseny is volt egyben. Kazi Tamás 1500 méteren, Rivasz-Tóth Norbert gerelyhajításban ért el Európa-bajnoki szintet, utóbbi 79.47 méteres dobása egyben U23-as magyar rekord is.

A nyíregyházi, illetve nyíregyházi színekben (az NYSC sportolói közül néhányan most a más város székhelyén lévő felsőoktatási intézményük színeit képviselték) versenyző sportolók közül is többen remekeltek. Osváth Krisztina két egyéni csúcsot is elért, a 400 méteren futott a negyedik helyhez volt elég, nyolcszázon viszont jócskán megjavította saját eddigi legjobbját, amivel meg​ is szerezte a bajnoki címét. Ugyancsak élete legjobbját érte el diszkoszvetésben Kerekes Dóra, az 53.25 méter esetében továbbra is jó formáról árulkodik. Ugyanebben a versenyszámban a jelek szerint tartósítja 60 méter feletti formáját Szikszai Róbert is, aki 62.27 méteres dobásával megközelítette idei legjobbját és tartósan ostromolja az Európa-bajnoki szintet. A diszkoszvetők a bajnoki címük mellé súlylökésben is szereztek egy-egy érmet, mint ahogy kétszer állhatott fel a dobogóra Guba Liliána és Hódi Nóra is.

Bajnoki címet szerzett még távolugrásban Pál Robin, valamint az Achilles-ínsérüléssel bajlódó magasugró, Bakosi Péter is, a nyílt versenyt pedig súlylökésben Kerekes László nyerte meg. Balszerencsés volt a férfi 4×100 méteres váltó, amelynek tagjai közül a bemelegítés közben Ónodi Dávid sérülést szenvedett, így a végső elsőségre is esélyes staféta nem tudott rajthoz állni, a százon második Ónodi pedig a másnapi kétszáz métert is kénytelen volt kihagyni, holott ott is dobogós reményei voltak.

A telkes eredménylista elolvasható a Kelet-Magyarország június 1-jei számában és a kelet.hu-n.
hirdetés