Egyenlő elbírálás?

illusztráció: Szpari szurkolók
illusztráció: Szpari szurkolók - © fotó: KM-archív
Szembe babám, ha mered! Nem merték. Nem mondták „facekba”: igazatok volt, elhibázott döntésnek bizonyult a szurkolói kártya, hiszen tovább esett a meccsek nézőszáma. Nem, a Magyar Labdarúgó-szövetség most sem hazudtolta meg magát. Mán László jegyzete.

Még korábban, a Nyíregyháza Spartacus nyilvánosságra hozott vádjaira (három törvény és hét MLSZ-szabályzat megsértése) két nyilatkozatban reagált, nem a felvetésekre, hanem mást szajkózva.

Most sem vallották be, hogy így és ilyen módon elhibázott döntés volt ez a fajta szigorítás. Csányi Sándor elnök úgy fogalmazott: „A javuló infrastrukturális háttér, a gazdaságilag és szakmailag megerősödött környezet, az új támogatási rendszer és a rend terén tapasztalt látványos változások arról győztek meg bennünket, hogy ebben az új helyzetben átgondolhatjuk eddigi álláspontunkat a szurkolói kártya kötelező használatáról, ezért – a bizalom jeleként és a futballban szereplők nagyobb felelősségvállalása mellett – szabályrendszerünkben a korábbi kötelezettséget lehetőséggé alakítjuk át”.

Aztán kiderült, hogy az MLSZ felkérte a Siófokot arra, hogy induljon az NB II-ben. Azt a Siófokot, amelyik egyébként kiesett, de ez még rendben is lenne. Ám a Siófoknak közel negyven milliós adótartozása van, a játékosoknak két havi bérrel tartozik, és nincs szerződéssel bíró focistája. Nos, ennek a klubnak zöld útja van a második vonalhoz. A Szparinak még ehhez sincs. Igaz, itt nincs semmiféle tartozás se hatóságnak, se játékosnak, van pénz, van keret…

Az MLSZ az egyenlő elbírálás híve, ennek tükrében ez az elbírálás egyenlő a nullával.

Mán László
hirdetés