Egyesítették erejüket a takarékok

Akt.:
Egyesítették erejüket a takarékok
Versenyképesség, mérethatékonyság, egységes, korszerű termékek és informatika – ezek a kulcsszavai azoknak a stratégiai döntéseknek, amelyek a szövetkezeti hitelintézeti szektor, a Takarék Csoport átalakítása kapcsán 2017-ben születtek.

Cél, hogy az országban működő Takarékok egyesüléséből 2017 végére 12 regionális központú, tőkéjében erős, stabil és hatékonyan működő hitelintézet jöjjön létre.

A folyamat eredményeként 2017. október 31-én megalakult a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék teljes területét lefedő TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet.

Az új Takarék a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet (4026 Debrecen, Bethlen utca 10-12), Főnix Takarékszövetkezet (4025 Debrecen, Petőfi tér 6.), a KELET Takarékszövetkezet (4465 Rakamaz, Szent István utca 25.), és a SZABOLCS Takarékszövetkezet (4400 Nyíregyháza, Országzászló tér 4.) egyesülésével alakult és 2017. november 6-án nyitotta meg kapuit az ügyfelek előtt.

A fuzionáló szövetkezeti hitelintézet vezetői nyilatkoztak lapunknak:

– A négy Takarék fúziójával erősödik a versenyképességünk, ezáltal pedig az eddigieknél több, jobb és korszerűbb szolgáltatásokat tudunk nyújtani ügyfeleinknek. A pénzpiaci versenyben való érvényesüléshez, szükségszerűvé vált a mérethatékonysági ugrás végrehajtása. Ez a jelen struktúra lehetővé teszi, hogy egységes, magasabb színvonalú ügyfélkiszolgálással, nagyobb rugalmassággal és hatékonysággal működő pénzintézetként szolgáljuk ki a régió lakosságát és vállalkozóit. – indokolta a változásokat Ölveti Zsolt a TISZÁNTÚLI TAKARÉK elnök-ügyvezetője. A jövőben a kisebb vidéki településeken is ugyanazokat a korszerű pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat tudjuk biztosítani, amelyek eddig csak a nagyobb településen élők számára voltak elérhetőek.

– Az egységesített termékportfolió mekkora mozgásteret hagy a korábbi személyre szabott pénzügyi szolgáltatásokkal szemben a TISZÁNTÚLI TAKARÉK-nak?

– A termékskála egységesebbé tételével párhuzamosan továbbra is törekszünk a hely- és ügyfélismeretből származó előnyünket kihasználni, ami olyan szintű kiszolgálást tesz lehetővé, amely a kereskedelmi bankoknál csak a prémium-ügyfélszegmensben szokásos. – folytatta a tájékoztatást Bede József üzleti ügyvezető -alelnök. Ennek különösen nagy a jelentősége a vidéki, kis-, és közepes méretű vállalkozásoknál – például az agrárszektorban -, amelyek a stratégiai ügyfeleink közé tartoznak. A Takarék a vidék bankja volt és az is marad. A kölcsönös előnyökön alapuló üzleti vállalkozási modellünk az elmúlt évtizedekben mindvégig működőképes maradt, és erre törekszünk ezután is.

– Milyen gazdasági mutatókkal rendelkezik a TISZÁNTÚLI TAKARÉK?

– A mérethatékony működést a 154 Milliárd Ft Mérlegfőösszeg, és a 14 Milliárd Ft Saját Tőke alapozza meg! – ismertette a számokat Krausz Róbert ügyvezető-alelnök. A két megyét átfogó, egyesült Takarék közel 100.000 lakossági bankszámla-tulajdonosnak, valamint több mint 20.000 egyéni és társas vállalkozásnak nyújt komplex pénzügyi szolgáltatásokat, melyet – a társadalmi beágyazódottság értékmérőjeként – több mint 100 számlavezetett települési önkormányzat egészít ki.

– Milyen tervekkel rendelkeznek a jövőt illetően?

Stratégiai fontosságú – a Takarékok Garanciaközösségének tagjaként; ügyfeleink részére az OBA keretein belül, egy Tőkefedezeti Alap anyagi fedezetével együtt gyakorlatilag kétszeres védelmet biztosítva – a kétmegyés működés stabil alapjainak megteremtése az ügyfélismeret és rugalmasság maximális kihasználásával. Azért dolgozunk, hogy a versenyképességünket hosszútávon jelentős mértékben javítsuk úgy, hogy a TISZÁNTÚLI TAKARÉK megőrzi közelségét az ügyfeleihez azzal együtt, hogy racionálisan, és hatékonyan működik. Célunk, egy korszerű szolgáltatásokat nyújtó Takarékszövetkezet működtetése, hiszen ez mindannyiunk közös érdeke. – zárta a beszélgetést Ölveti Zsolt.hirdetés