Egyetemi nyílt nap – Színvonalas képzést tessék!

Nyílt nap a Nyíregyházi Egyetemen
Nyílt nap a Nyíregyházi Egyetemen - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Önmagukat ajánlották a nyílt napon a Nyíregyházi Egyetem intézetei.


Egy gombostűt se lehetett volna leejteni kedden a Nyíregyházi Egyetem nyílt napján a hatalmas Kodály-teremben, annyi volt a középiskolás, és persze a mesterszakok után ácsingózó főiskolás érdeklődő.
Dr. Kerülő Judit oktatási rektorhelyettes elárulta: büszkék az egyetemi rangra, ami a korábbi magas szintű oktatásnak, és annak az elismerése, hogy a minősítésüket országosan is kiemelkedő. Megtudtuk azt is, hogy az elnevezésen kívül más tartalmi változtatás is történt.

Ez is egy lehetőség

– Új az intézmény vezetése, egy fiatal és nagyon dinamikus testületet állt most az egyetem élére, a mostani nyílt napot is ennek a dinamizmusnak a jegyében állítottuk össze. Öröm látni ennyi érdeklődőt, és bízunk abban, hogy a konkrétumokra kíváncsiakon kívül a bizonytalanok is mellettünk döntenek az itt kapott információk alapján. Optimisták vagyunk, hiszen egy új egyetemre várjuk a jelentkezőket, és ennek a rangnak igyekszünk is megfelelni. Ha minden optimálisan alakul, akkor az új évet már olyan új egyetemi rendszerben tudjuk elkezdeni, ami hűen tükrözi a képzési szerkezetet – tudatta dr. Kerülő Judit.

– Minden szakirányt megnéztem, mert még nem döntöttem – mondta el Mátyus Balázs Sándor, aki a Budai Nagy Antal Szakközépiskolából érkezett, és a Vizuális Kultúra Intézet standja előtt álldogált éppen.

– Valójában az ének-zene felé nyitnék, érdekel a stúdiózás, a zeneszerzés, és hangmérnök is szívesen lennék. Szívesen tanulnék a Kőbányai Zenei Stúdió művészeti szakképzőben, de az egyetem is egy lehetőség, mivel sok érdekeset láttam, hallottam itt.

Huczman Dalma is szívesen nézelődött, bár ő már döntött: irány Amerika!

– Dolgozni szeretnék és nyelvvizsgázni, hogy megkaphassam a tanulói vízumot. A divat világa érdekel, ezen a területen kívánok elhelyezkedni – mondta a nyíregyházi Eötvös-gyakorló diákja.

KM-MJ
hirdetés