Egyetlen személy szedi a díjat, feltorlódtak az autók az elmúlt vasárnap is

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – Hosszú volt a gépjárművek sora az elmúlt vasárnap a nyíregyházi Vásártérnél, egészen elért a Rákóczi és a Mező utca kereszteződéséig. Olvasónk nem értette az okot, hiszen szemből, a KGST-piac felől a város irányába alig jött autó. Mikor a Vásártérhez ért, akkor jött rá, hogy behajtáskor csak egyetlen személy szedi a díjat, s emiatt megy lassan a sor, emiatt van a torlódás.

– Ha a forgalom igényli, akkor miért nem lehet akár két jegyszedővel, esetleg párhuzamosan 2-2 autó beengedésével felgyorsítani a folyamatot? – tette fel a kérdést olvasónk.

A felvetésre Kovalecz Róbert, a piac- és vásártér üzemeltetési csoportvezetője a következőket válaszolta: – Az elmúlt másfél évtizedben több alkalommal tett társaságunk kísérletet a kétsávos beléptetés kialakítására a Vásártéren. Tapasztalataink szerint azonban ez nem gyorsítja a bejutást, és nem szünteti meg a torlódást az útszakaszon.

A problémát ugyanis nem a beléptető sávok szélessége, hanem elsősorban az okozza, hogy a piacra balra, nagy ívben kell a járműveknek befordulniuk, és a kanyarodás miatt egyébként is lépésben haladó járműveket a szembejövő forgalom folyamatosan megállásra kényszeríti.
– Ugyancsak problémát jelent, hogy hiába is próbálnánk gyorsítani a beléptetést a kapunál, ha a piac területén a helykereső járművek mozgása lelassítja a közlekedést. A NyírVV Nonprofit Kft. egyébként keresi a megoldást a Vásártéren a parkolóhelyek számának bővítésére és a zsúfoltság csökkentésére.

KM
hirdetés