Járvány

2020.05.07. 09:18

Újraindul a bajnokság, de az erőnléti edző szerint komoly gondok lesznek

Egy Bundesliga-tapasztalatokkal rendelkező erőnléti edző szerint sok sérülés várható a német labdarúgó-bajnokság újrakezdése után.

Thomas MUELLER (MULLER, FC Bayern Munich) on the ball, hi.v.li:Javi (Javier) MARTINEZ (FC Bayern Munich), Leon GORETZKA (FC Bayern Munich), Thiago ALCANTARA (FCB), Hermann GERLAND, co-coach FC Bayern Munich). Action. FC Bayern Munich training in the coronavirus pandemic in small groups. Training on Saebener Strasse. Football 1. Bundesliga, season 2019/2020, on May 6th, 2020 | usage worldwide

Forrás: AFP / dpa Picture-Alliance / SVEN SIMON

Fotó: Frank Hoermann

Christian Kolodziej, aki korábban a Borussia Dortmundnál, a VfB Stuttgartnál és az Eintracht Frankfurtnál is dolgozott, a Kickernek azt mondta,

négy hét lenne az „optimális” felkészülési időszak ennyi kihagyás után.

Ez még akkor is igaz, ha a játékosok egyénileg végeztek futóedzéseket.

„Vajon lesznek sérülések? Attól tartok: igen. És a futballisták majd olyan intenzitással vetik bele magukat a játékba, ahogy megszoktuk? Nem, erre várni kell kicsit...”

- mondta az erőnléti edző.

A Német Labdarúgó Liga (DFL) szerdán úgy döntött,

május 15-én szeretné újraindítani a bajnoki küzdelmeket az élvonalban és a másodosztályban, miután a német állam zöld jelzést adott a folytatásra.

A német profi csapatok április közepe óta tréningeznek kis csoportokban, szigorú óvintézkedések mellett. Az élvonalból, amelynek küzdelmei március közepén szakadtak félbe a koronavírus-járvány miatt, még kilenc forduló van hátra.

Forrás: MTI

Borítókép: a Bayern Münchennél már kőkeményen folyik a munka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában