Egyik nagyobb zakó, mint a másik

Gaál Krisztián góllal tisztelgett édesapja emléke előtt
Gaál Krisztián góllal tisztelgett édesapja emléke előtt - © Fotó: Kákos Dávid
Csenger, Nyírgyulaj – A Nyírgyulaj és a Csenger is elpáholta ellenfelét – mindkettő továbbra is hibátlan a rájátszásban.

A Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata számára adott volt az esély, hogy lerázza alsóházi riválisait. A nyírségiek ennek érdekében átbumlizták az országot, hogy még mélyebbre taszítsák a már így is osztályozó helyre süllyedt Göcsej Zalaegerszeget. Azzal, persze kalkulálni lehetett, hogy a kutyaszorítóba került zalaiak kőkemény ellenállást fejtenek ki – egy ideig így történt. A vendégek alig több, mint egy perc elteltével vezetést szereztek, majd a második félidő derekára végképp megtörték a dunántúliakat. Olyannyira, hogy alaposan elpáholták riválisukat. A látottak alapján talán nem túlzás megpedzeni, a Lovas-legénységnek nem itt lenne a helye, sokkal inkább a legjobb hat között. De ez már lerágott csont. Bár még ,,ezer” mérkőzés van hátra alighanem simán kiharcolja a bennmaradást.

– Gratulálok a fiúknak, amit elterveztünk tökéletesen megvalósították a pályán. Jól állunk, de még messze a vége, lesz még tíz meccsünk ebben a sorozatban, megpróbáljuk mihamarabb bebiztosítani helyünket az NB I-ben – taglalta Lovas Norbert, a Nyírgyulaj játékos-edzője, aki a bajnoki szünet miatt legközelebb három hét múlva küldheti csatába ,,fiait”. mégpedig a Fradi otthonában.

Mindeközben az NB II Keleti csoport felsőházi rájátszásában érdekelt Csenger immár a negyedik győzelmét hajszolta a Mag-Log Team elleni összecsapáson. A szatmáriak nem is packázták el ezt a sanszot, nagy csapást mértek a gödöllőiekre, kiváltképp a hajrában ontva gólokat. A nagy zakót kiosztó Szilágyi-alakulat így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel robog az élen.

– A megszokott csodálatos hangulatban, nehéz első félidő után az ellenfél nyílt játékát kihasználva szép kontratámadásokkal döntöttük el a találkozót. Gaál Krisztián két másodperccel a befejezés előtt góllal tisztelgett édesapja emléke előtt, ami könnyeket csalt mindenki szemébe – fogalmazott Szilágyi Sándor, a vastagon várakozáson felül teljesítő Csenger trénere.

– KM-KT –

Futsal
NB I., alsóházi rájátszás, 2. forduló

Göcsej Zalaegerszeg–Nyírgyulaj KSE 1–5 (1–2)

Zalaegerszeg, 150 néző, v.: Farkas B., Tamási P.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Sánta J., Nagy I., Angyalos A., Siska G. Csere: Lovas N., Orosz D., Tóth B., Faragó L. Gömze A., Szabó Á., Fekete G. Játékos-edző: Lovas Norbert.
Gól: Horváth D., illetve Siska G. 2, Nagy I 2., Orosz D.

További eredmény: Bőny–Ferencváros 2–2.

Az alsóházi rájátszás állása: 1. Nyírgyulaj 11 pont, 2. Ferencváros 6, 3. Göcsej Zalaegerszeg 3, 4. Bőny 2.

NB II., Keleti csoport, rájátszás, 4. forduló

Csenger–Mag-Log Team 9–2 (2–1)

Csenger, 400 néző, v.: Katona B., Takács I.

Csenger: Juhász S. – Pankotai I, Rigó A., Osváth S., Juhász N. Csere: Szabó J. (kapus), Katona P., Geletey Z., Pálfi I., Orosz F., Balogh Á., Gaál K., Bodó R., Devits Á. Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Juhász N. 3, Pankotai I. 2, Rigó A., Balogh Á., Pálfi I., Gaál K.
hirdetés