Egykori dolgozókat is várnak

Akt.:
A villamos a felújítása után, útban a Hősök terére. A képen látható villamosszínt tavaly bontották le
A villamos a felújítása után, útban a Hősök terére. A képen látható villamosszínt tavaly bontották le - © Fotó: Hoványi Péter
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Városvédő Egyesület az idén sem feledkezik el az évfordulóról.

A nyíregyházi villamosközlekedés kezdetének 106. évfordulóján, augusztus 7-én, hétfőn a Nyíregyházi Városvédő Egyesület „különjárati menetrend” szerint nyitja ki a Hősök terét díszítő járművet.

– Tavaly a Kelet-Magyarországban megjelent felhívás eredményeként ezen a napon négy-öt egykori MÁV-dolgozó jött össze emlékezni a kisvasúton és a villamoson eltöltött évekre. A látogatóknak is élményt jelentett egy egykori villamosvezetővel vagy forgalmistával találkozni, ezért az idén hasonló beszélgetésre szeretném hívni ezeket az embereket – tájékoztatta lapunkat Hudivók Róbert. – A villamos hetedikén 10 és 20 óra között lesz nyitva, 10.30-ra tervezzük az egykori dolgozók összejövetelét – ismertette a részleteket az egyesület elnökségi tagja.

Méltó körülmények között

– Hálásak vagyunk Szaszala Lászlónak, aki megmentette, felújíttatta ezt a villamost és térítésmentesen lehetővé teszi egyesületünknek, hogy munkáját, kiadványait – a város idegenforgalmi ismertetőivel együtt – méltó körülmények között népszerűsíthesse a lakosság és az ide látogatók körében – fűzte hozzá Cservenyák Katalin, a városvédők elnöke.

KM
hirdetés