Nagyvilág

2011.04.30. 19:04

A május elsejei összecsapásokra készülnek Németországban

<p>Az utóbbi évtizedekben már megszokottá vált május elsejei összecsapásokra készült szombaton a német rendőrség. Berlin és Hamburg utcáira több ezer rendőrt vezényelnek, hogy az antifasiszta és neonáci csoportok rendbontásait megakadályozzák.</p>

A német főváros utcáira háromezer rendőrt vezényelnek a hatóságok szombat éjszaka - közölte egy német rendőrségi szóvivő az AFP francia hírügynökséggel. A rákövetkező este pedig kétszer annyi rendőr fog vigyázni a rendre Berlinben - közölte a szóvivő.

A második legnagyobb német városnak számító Hamburgban kétezer rendőr fog őrködni a tüntetések felett. A kikötővárosban szombat estére várják a legerőszakosabb jeleneteket. Berlinbe és Hamburgba is más területekről hívnak erősítést a május elsejei tüntetésekre.

A május elsejei demonstrációk az elmúlt két évtizedben váltak az erőszak melegágyává Németországban. Ekkor egyszerre vonulnak fel a Hitler április harmincadikai, de május elsején bejelentett halálára emlékező neonáci csoportok, valamint antifasiszta, baloldali anarchista szervezetek. A két csoport tagja rendszeresen összecsapnak egymással és a rendőrséggel.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!