Egymillió 241 ezer leütés 26 óra alatt

Egymillió 241 ezer leütés 26 óra alatt
Új gépírás rekord született Nyíregyházán: nyolcvan diák és 20 tanár 26 óra alatt 1 millió 241 ezer leütéssel túlszárnyalta a tavalyi 250 ezres rekordot.

A nyíregyházi Ridens Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola március 25-26-ára hirdette meg a 26 órás csoportos gépírás rekord kísérletet. Az iskola hallássérült, látássérült, mozgássérült és tanulásban akadályozott tanulói arra vállalkoztak, hogy a jelenleg fennálló rekordot szeretnék megdönteni, s az esélyegyenlőség jegyében teljesítményüket megmutatni a nagyvilágnak.

Gondoly Ibolya főszervező a Független Hírügynökségnek elmondta: 80 diák és 20 tanár 1 millió 241 ezer leütéssel új magyar rekordot állított be. A legtöbb, 11 800 leütést egy diák produkálta. Öt csapat versengett egymással, a nyertes 330 ezer leütéssel a Billentyűrombolók csapata lett.

Megszületett az új országos rekord

Karinthy Frigyes „Tanár úr, kérem” című novelláját „körmölték” szorgalmasan az öt csapat tagjai csütörtök reggel 9 órától pénteken délelőtt 11 óráig. A résztvevők fél órás váltásban ültek a számítógép elé, aki pihenőidőn volt, vagy aludt a tornateremben lefektetett matracokon, vagy éppen élvezte a számos kísérőprogram valamelyikét. A lényeg az volt: egy percnél hosszabb időre soha ne álljon meg a munka – ezt tartották is a versenyzők, s még a kerekes székes gyerekek is 5-10 másodpercen belül adták át egymásnak a billentyűzetet.

A főszervező Gondoly Ibolya volt, és Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátora adta át a jegyzőkönyvet és az oklevelet a sikeres rekordbeállításról. Amolyan házi verseny is kialakult: díjazták a legtöbb leütésszámot. Az első helyezett 6-szor nyomta le a billentyűt 1 másodperc alatt. Ez szép munka volt!

Fogyatékosok rekord-kísérlete: 26 órán át gépelnek Nyíregyházán

– Független Hírügynökség, Nyéki Zsolt -
hirdetés