Egymilliárdért vágatta le a lábait a nyírkátai férfi

Akt.:
Egymilliárdért vágatta le a lábait a nyírkátai férfi
© illusztráció: getty images
Nyírkáta – Több biztosító társaságnál is kötött balesetbiztosítást, majd szándékosan bemászott egy mozgó vonatszerelvény utolsó vagonjának utolsó tengelye elé, amely átment a lábán.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya nyomozást folytat Cs. Sándor 48 éves nyírkátai lakossal szemben csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2013 novembere és 2014 februárja között azzal a szándékkal kötött több biztosító társaságnál balesetbiztosításokat, hogy egy későbbi időpontban, önmagának, szándékosan súlyos sérülést okozzon és ezáltal pénzhez jusson.

Cs. Sándor 2014. július 30-án a nyírcsászári vasútállomáson szándékosan bemászott egy mozgó vonatszerelvény utolsó vagonjának, utolsó tengelye elé, amely átment a lábán, ennek következtében mindkét lába annyira megsérült, hogy mentőhelikopterrel történő kórházba szállítását követően azokat amputálni kellett.

A nyírkátai lakos a végrehajtott cselekmény során a biztosító társaságokat megpróbálta tévedésbe ejteni, abból a célból, hogy hozzájusson a majdnem egymilliárd forintos biztosítási összegekhez. A rendőrök a férfit a napokban gyanúsítottként hallgatták ki.

Vele szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja le.

– Budapesti Rendőr-főkapitányság –
hirdetés