Egyre jobb úszni Nyíregyházán

Dr. Kovács Ferenc polgármester átadja az úszófelszereléseket a gyerekeknek
Dr. Kovács Ferenc polgármester átadja az úszófelszereléseket a gyerekeknek - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Újabb támogatással segítik a sportolni vágyó gyerekek fejlődését.

Egymillió forint értékű sporteszköz-támogatást nyert el Nyíregyháza önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán: a Hiszek Benned Sport Programban. Nyíregyházán a Sportcentrum koordinálja az Úszni jó! programot, az eszközökkel a nagycsoportos óvodások és az alsó tagozatos diákok úszásoktatását segítik. A sportfelszereléseket hétfőn délután adták át az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tanuszodájában.

Népszerű sport az úszás

– Nem ez az első alkalom, hogy sporteszköz-támogatást nyertünk. Az elmúlt 6 évben több mint 2000 gyerek tanulta meg az úszás alapjait a programban, míg tavaly 400 diák vehetett részt úszásoktatásban az Arany János Általános Iskolában és Gimnáziumban, így nem volt kérdés, hova kerül a mostani, egymillió forint összegű hozzájárulás – mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A gyerekek számos, az úszás elsajátításához szükséges eszközt használhatnak ezután az edzéseken: a pénzből úszóbólyákat, úszólapokat és úszódeszkákat vásároltak, a programhoz csatlakozott gyerekek pedig saját úszósapkát és pólót kaptak.

– Örömmel tudatom azt is, hogy nemrégiben elnyertünk egy 80 millió forint összegű támogatást, amiből az iskola uszodáját szeretnénk felújítani. Ez illeszkedik ahhoz a sportprogramsorozathoz, amit az önkormányzat évek óta szervez. A jégpálya töretlen népszerűségnek örvend, ahol 20 millió forint értékű jégidőt vásároltunk az iskolák és óvodák számára. A növekvő érdeklődésre egyre jobb körülményekkel tudunk válaszolni. Reményeink szerint szeptemberben elkészül a város uszodája is, amiben a tanmedence mellett helyet kap majd egy 50 méteres versenymedence is, ezáltal olyan körülményeket teremtve a vízi sportoknak, amire a nyíregyháziak már évek óta vártak – zárta gondolatait a polgármester.

KM
hirdetés