Egyre közelebb az első kiemelthez

Fucsovics Márton egyre jobban megbarátkozik az ausztráliai körülményekkel
Fucsovics Márton egyre jobban megbarátkozik az ausztráliai körülményekkel - © Fotó: Facebook
Nyíregyháza – A szintén top százas, a meccset feladó ellenfelének mindössze három játékot engedélyezett Fucsovics Márton.

Idei harmadik mérkőzésén is top százas ellenféllel találkozott Fucsovics Márton (ezen a héten is 85. a világranglistán), aki magyar idő szerint hétfőn hajnalban a canberrai ATP-challengerversenyen (75 ezer dollár, kemény pálya) kezdte meg szereplését. Miként az Indiában legyőzött argentin Nicolas Kicker (95.) – aki ellen 6:0, 6:3-ra nyert – ellen, megint nagy különbség mutatkozott a nyíregyházi teniszező javára a hátrébb rangsorolt, 97. helyen álló tunéziai Malik Dzsariri ellen.

A 66 perce tartó mérkőzésen Marci 6:2, 5:1-re vezetett, és ő adogatott volna, amikor ellenfele rosszullét miatt feladta a számára kilátástalan küzdelmet. Addig Fucsovics 11-ből négy bréklabdát értékesített (szettenként kétszer-kétszer vette el ellenfele adogatását), míg ellenfele mind a négy esélyét meghiúsította. Az első játszmában 2:2-ről alakult 6:2-re, a másodikban 1:1-ről 5:1-re az eredmény.

– Ez jól ment – nyilatkozta hivatalos Facebook-oldalán Fucsovics Márton. – Az első néhány játékban még meg kellett szoknom a pályát és a labdát, de aztán már el mertem engedni az ütéseket és éreztem, hogy ezen a napon én vagyok a jobb. Sajnálom, hogy ellenfelemet a végén rosszullét fogta el, jobbulást kívánok neki. Labdaéhség megvan, egyben érzem a játékomat egyre inkább, úgy érzem, jöhet a következő.

Az a bizonyos következő ellenfél biztos, hogy nem top százas játékos lesz a jövő hétfőn kezdődő ausztrál nyílt bajnokságra, tehát az év első Grand Slam-versenyére készülő magyar teniszező számára, hiszen a folytatásban a keddi Harry Bourchier (ausztrál, 533.)–Zse Li (kínai, 272.) találkozó győztesével találkozik. Utána viszont – emberi számítás szerint – jöhet az első helyen kiemelt izraeli Dudi Szela (78.)!
hirdetés