Egyről a kettőre jutna a Fatum

Tatjana Matics (labdával) és a Fatum remélhetőleg ismét jól kezeli a kiélezettnek ígérkező küzdelmet
Tatjana Matics (labdával) és a Fatum remélhetőleg ismét jól kezeli a kiélezettnek ígérkező küzdelmet - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Sebzett oroszlán érkezik csütörtökön Nyíregyházára, a bajnoki elődöntő második mérkőzésére.


Röplabda. A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata a legjobbkor, a bajnoki elődöntő első, idegenben vívott mérkőzésén kozmetikázta az UTE elleni statisztikát. Az Extraliga második szakaszában oda-vissza-nyert az Újpest, de ezredszer is bebizonyosodott, hogy a rájátszás már egészen más kávéház. Mindenesetre az egyik fél három győzelméig kiírt párharc második összecsapását a csütörtökön (kezdés: 17.30) a Continental Arénában vívják, ami esélyt kínál a nyírségiek számára, hogy jelentős előnyre tegyenek szert a különcsatában. Persze, éppen a fentebb érintett ok miatt itt nincs előre lefektetett forgatókönyv, vagyis kalkulálni lehet azzal, hogy a fővárosban aratott 3:2-es siker után újabb hosszú este elé néz mindenki.

– Valószínűleg nagyon küzdelmes mérkőzés lesz – fogalmazott Hollósy László, a Fatum edzője. – Minden idegszálunkkal figyelnünk kell, mert nyilván nagyon fontos lenne az Újpestnek, hogy egyenlítsen. Ugyanakkor azt gondolom, nekünk ezzel nem szabad foglalkoznunk, kizárólag a saját feladatunkra koncentrálva érhetünk el ismét kedvező eredményt. Az első meccs tapasztalatait igyekszünk felhasználni, bizonyos részleteket helyére kell tennünk, mert az UTE rendkívül kemény ellenfél, amely valamennyi alkalommal agresszív játékra törekszik.

Különösen, hogy a sebzett oroszlán a legveszélyesebb, márpedig az Újpest nem véletlenül menetelt idáig, így bár a házigazdánál az előny, egyáltalán nem dőlt el semmi.

– Lépésről lépésre haladunk, azért dolgozunk, hogy megragadjuk a kínálkozó esélyt –fejtegette a nyíregyházi szakvezető. – Ha a lányok kihozzák magukból a százszázalékot, ami számomra a leglényegesebb, ebben az esetben bármi legyen a találkozó vége, tiszta lesz a lelkiismeretünk.
hirdetés