Egyszer egy szép napon

A sényői védelem – akárcsak az első meccsen – alighanem a visszavágón is nagy munkában lesz
A sényői védelem – akárcsak az első meccsen – alighanem a visszavágón is nagy munkában lesz - © Fotó: mtkbudapast.hu
Sényő – Jöhet a második próbálkozás: szerdán pótolják az MTK elleni kupavisszavágót Sényőn.

Na akkor, még egyszer. A Sényő-Carnifex és az MTK nekirugaszkodik, hogy egy héttel a tervezett időpont után pótolja a Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágóját. Február 28-án a megyei első osztályú futballcsapat létesítményében olyannyira fagyos állapotok uralkodtak, hogy a felek kénytelenek voltak a halasztás mellett dönteni. Így szerdán (kezdés: 13 óra) rendezik a párharc második felvonását, amelynek első „darabját” 4–0-ra nyerte hazai környezetben a második vonalban listavezető fővárosi együttes.

Ezúttal talán nem lesz semmi gikszer, mindenesetre a sényőiek kímélték saját pályájukat, vasárnap az örökösföldi műfüvön páholták el (8–0) a Tuzsért. Az MTK viszont rápihent a találkozóra, mivel az NB II-ben elodázták a teljes hét végi fordulót.

– Az a lényeg, hogy megpróbálunk szépen búcsúzni a kupától – jelezte Sándor Tamás, a szintén éllovas Sényő edzője, aki igazán nem vádolható azzal, hogy elrugaszkodott volna a valóságtól. A Tuzsér elleni kiütéses sikert követően célzott arra, hogy szerdán majd kijózanodnak… – Természetesen szeretnénk tisztességesen helytállni, bár a hét végi győzelem különbsége elég lenne a továbbjutáshoz… Na, komolyan, lehet nem leszek népszerű. de a következő bajnokira, a Nagyhalász elleni meccsre is figyelnünk kell, amely legalább annyira fontos, mint a kupatalálkozó.

Azét nem kell mindjárt megijedni, Sándor Tamás sem szeret veszíteni. Bár kétségtelen, az MTK a favorit.

– Persze, meg akarjuk mutatni saját szurkolóinknak, hogy nem véletlenül jutottunk idáig. A tisztes helytállásban benne van a szorosabb meccs reménye, egyszer, egy szép napon a bravúrdöntetlen. Mindenesetre erre akkor marad esélyünk, ha az első mérkőzésen elkövetett egyéni hibákat száműzni tudjuk. Azt sem tudjuk, milyen összetételben érkezik az MTK, utaztatják-e az idősebb játékosokat, szóval sok minden előfordulhat.

KT

Címkék: , , ,hirdetés