Egyszerre szavaltak más városok diákjaival

Az ünnepi műsor egyik pillanata
Az ünnepi műsor egyik pillanata
Dombrád – A magyar kultúra napját 1989 óta január 22-én ünnepeljük annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását 1823 telén. Dombrád önkormányzata és lakossága is megemlékezett január 22-én a művelődési ház szervezésében a kultúra napjáról.

Az ünnepséget Gál Krisztián középiskolai tanuló nyitotta meg a Himnusz elszavalásával, majd ünnepi beszédében a város polgármestere, Kozmáné Kasza Veronika hangsúlyozta a kultúra fontosságát a város életében. A köszöntő után a Dombrádi Móra Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói adtak műsort a Himnusz keletkezéséről és annak társadalmi körülményeiről. Az összeállítást Veres Miklós középiskolai tanár és irodalmár „Egyedi vonások a Himnuszban” című előadása követte, az érdeklődők új szemszögből ismerhették meg nemzeti énekünket.

A magyar kultúra napján a dombrádi közoktatási intézmények csatlakoztak az „Együtt szaval a nemzet” elnevezésű programhoz. Online kapcsolat segítségével szavalták a dombrádi iskolások több országos intézmény diákjaival együtt Kölcsey Ferenc Himnuszának első sorait, majd Petőfi Sándor Nemzeti dal című versét. Új kezdeményezésként az idén az óvodások is bekapcsolódtak a programba, így a közös szavalást Kisfaludy Károly Szülőföldem szép határa című verse zárta – tájékoztatta lapunkat Csáki Menyhért Péter.

KM
hirdetés