Együtt: a “kollaboráns alkotmánybírói többség” támogatja a Fideszt a csalásban

Budapest – Az Együtt szerint az Alkotmánybíróság (Ab) a Fidesz csaló választási rendszerét mentegeti friss döntésével, amelyben kimondta: megfelel az alaptörvénynek, hogy a választási törvény nem teszi lehetővé a magyarországi lakcímmel rendelkező, de a szavazás napján külföldön tartózkodók számára a levélben szavazást.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke szerdai közleményében – amelyet az MTI-hez is eljuttatott – azt írta: az Ab “mentegeti a Fidesz csaló választási rendszerét”.

Hozzátette: a Fidesz 2016-ban már csalt a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kezdeményezés benyújtásának megakadályozásakor, így 2018-ban is csalni akar majd, ebben pedig az Alkotmánybíróság “kollaboráns többsége” a segítségére van.

A politikus szerint az Ab a nagyobbik kormánypárt egyenlőtlen és nem tisztességes választási rendszerét igazoló, botrányos döntést hozott. Az Együtt úgy látja ugyanis, hogy jogegyenlőtlenség áll fönt azzal, hogy például két Londonban élő magyar közül az egyik szavazhat levélben, míg a másik nem, attól függően, hogy melyiküknek mi az állandó lakcíme.

– MTI –
hirdetés