“Együtt az együttélés harmóniájáért” – Konferencia Mátészalkán

“Együtt az együttélés harmóniájáért” – Konferencia Mátészalkán
© Fotó: police.hu
Mátészalka – Konferenciát tartottak a gyermek- és fiatalkorúak védelmének témakörében a Mátészalkai Rendőrkapitányságon.


A Mátészalkai Rendőrkapitányság és a Mátészalkai Roma Nemzetiségi Önkormányzat közös szervezésében a Mátészalkai Rendőrkapitányság adott otthont a gyermek- és fiatalkorúak védelme érdekében meghirdetett “Együtt az együttélés harmóniájáért” elnevezésű konferenciának 2016. május 11-én. A rendezvényen 74 szakember vett részt köztük pedagógusok, a Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai, védőnők, pártfogó felügyelők, egyházak képviselői és rendőrök. A konferencia célja a gyakorlati tapasztalatok megosztása, a mindennapi életben előforduló problémák megoldási lehetőségeinek kidolgozása, amelyek segíteni tudják a prevenciós tevékenységet és elősegítik a boldog és kiegyensúlyozott gyermekkor megteremtését.

A konferencia előadói voltak:
Szécsi Nóra a Szabolcs- Szatmár – Bereg Megyei Pedagógiai Szakszolgálat klinikai gyermekpszichológusa,
Gorzó Tibor r. százados a Mátészalkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezető helyettese
Nagy Gusztáv a Nyírmeggyesi Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója,
Mártonné Molnár Erika a Mátészalkai Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője,
Izsó János r. főhadnagy a Mátészalkai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály, Körzeti Megbízotti Alosztályvezető helyettese,
Bodó Sándor r. őrnagy a Mátészalkai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője,
Dr. Pál Gyula r. alezredes a Szabolcs- Szatmár – Bereg Megyei Rendőr – főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője,
Becsei Miklós a Mátészalkai Kossuth téri Református Egyházközösség lelkipásztora.

Az előadások témái a gyermek- és fiatalkorúakat érintő pszichés változásokat, az iskolában előforduló bűncselekményeket, az áldozattá válást, a gyermekek és a pedagógusok jogait és kötelezettségeit, az iskolai bűnmegelőzési munka jelentőségét, valamint az iskolai életet érintő etikai és erkölcsi normákat összegezték. A konferencia tapasztalatai azt mutatják, hogy a szakemberek együttműködése – a gyermek- és fiatalkorúak védelme érdekében- a jó gyakorlatok kialakítása és a közös kommunikáció elősegítik a gyors reagálást, indokolt esetben az azonnali beavatkozást, a szükséges intézkedések jogszerű és szakszerű megtételét.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés