Együtt őrzik a kulturális értékeket

Megköttetett a megállapodás dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnöke (balról), Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere és Kapinné dr. Farkas Gyöngyi, a Kisvárdai Járásbíróság elnöke között
Megköttetett a megállapodás dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnöke (balról), Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere és Kapinné dr. Farkas Gyöngyi, a Kisvárdai Járásbíróság elnöke között - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza, Kisvárda – Kölcsönösen tájékoztatják egymást a programokról, nyilvános tárgyalásokról.

Együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Törvényszék, a Kisvárdai Járásbíróság és a kisvárosi önkormányzat a hagyományápolás, valamint a kulturális értékek megőrzése, gondozása céljából.

Az intézmények közötti harmonikus kapcsolat az elmúlt időszakban is nyomon követhető volt, hiszen a Kisvárdai Járásbíróság – csatlakozva a Nyitott bíróság programhoz – sokak számára nyitotta meg kapuit. A nyilvános tárgyaláslátogatások, valamint a bíróság működését bemutató előadások alkalmával ismeretekkel és élményekkel gazdagodhattak a résztvevők, akik egyúttal közelebb kerülhettek az igazságszolgáltatás intézményéhez.
Az idén a járásbíróság épületében több színvonalas kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők. A tárlatokon bemutatott alkotások Kisvárda kulturális, művészeti életébe engedtek betekintést, s ezáltal a bíróságra látogatók megismerkedhettek a város történelmével, híressé vált személyiségeivel. A művészet szeretetét, az elődök tiszteletét és a helyi hagyományok ápolását mindhárom intézmény a társadalmi szerepvállalása részeként gyakorolja, s ezt erősítették meg múlt pénteken az együttműködési megállapodás aláírásával.

Ez alapján az önkormányzat rendszeresen tájékoztatja a bíróságot azokról a városban szervezendő kulturális eseményekről, amelyeknek a járásbíróság épülete helyet biztosíthat. A járásbíróság pedig lehetőséget ad arra, hogy az érdeklődők részt vegyenek az ismeretterjesztő előadásokon, a nyilvános tárgyalásokon, valamint a város kulturális életének megismerésére is.

KM
hirdetés