Együtt-sajtótájékoztató: Áron alul cserélt gazdát a Szarvas Irodaház

Nyíregyháza – Együtt visszavesszük – mélyen áron aluli ingatlaneladás Nyíregyházán is? címmel tartott sajtótájékoztatót pénteken a volt nyíregyházi MSZMP-székház előtt az Együtt.

– Emblematikus a helyszín: az épületet a régi állampárt emelte az adófizetők pénzén, az új állampárt pedig az adófizetők kárára mutyizza el – fogalmazott Lövei Csaba, a párt önkormányzati képviselője. Hozzátette: a csütörtöki közgyűlésen elhangzott, hogy a most Szarvas Irodaház néven ismert épület 140 millió forintért cserél gazdát, holott a megkérdezett szakértők szerint legalább félmilliárdot ér.

– Az értékesítés körülményeire felhívjuk a nyomozóhatóság figyelmét is. A bérleti díjakból másfél-két év alatt befolyik az eladási ár, vagyis a városnak is jó bevételt hozhatna a volt pártház. – Az ellopott, elkótyavetyélt vagyont az adófizetők érdekében vissza kell venni, és tisztességes módon értékesíteni, vagy állami vagyonkezelés keretében működtetni – ezt Szigetvári Viktor, a párt választmánynak elnöke mondta, és azt ígérte, írásbeli kérdéseket tesznek fel a nemzeti fejlesztési miniszternek az üggyel kapcsolatban.
hirdetés