Együtt-sajtótájékoztató: felszólítják a Fideszt, hogy fogja le közpénzből hizlalt strómanjai és oligarchái kezét

Akt.:
Nyíregyháza – A Népszabadság megszüntetése elindította a hazai sajtószabadság felszámolásának utolsó körét. Kevesen tudják, hogy a kormányhoz és Mészáros Lőrinchez köthető Mediaworks ezzel a húzással tizenkét megyei napilapra is rátette a kezét – kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Lövei Csaba önkormányzati képviselő.

– Információink szerint a közeljövőben megszerzik a Lapcom csoporthoz tartozó Kisalföldet és Délmagyarországot is, csütörtöki sajtóhírek alapján pedig úgy értesültünk, hogy szemet vetettek a szívemhez legközelebb álló Kelet-Magyarország és Szabolcs Online mellett a Hajdú-bihari Naplóra és az Észak-Magyarországra is.

Az Együtt nevében felszólítom a Fideszt, hogy fogja le közpénzből hizlalt strómanjai és oligarchái kezét, és tartsa távol őket a kelet-magyarországi megyei napilapoktól! Felkérem továbbá a többi ellenzéki pártot, hogy tegyenek meg mindent az említett újságok kormányközeli felvásárlása ellen.

Reagálás

Az említett kelet-magyarországi lapokat kiadó Russmedia Kft.-t illetően meghivatkozott sajtóértesülések pusztán a találgatás kategóriájába tartoznak, ezeket a cégvezetés ezért nem is kívánja kommentálni.
hirdetés