Együtt-sajtótájékoztató: Gyökeres változásra van szükség az oktatásban

Nyíregyháza – Felszámolni a Klikket, visszaállítani a tankötelezettséget 18 éves korig, felállítani egy jól működő tanfelügyeleti rendszert, elindítani már az óvodában a korai felzárkóztatást.

Fejleszteni a képességeket és a készségeket , megerősíteni a szakképzést és a vidéki gimnáziumokat, stadionok helyett tornatermeket építeni, növelni a felsőoktatási helyek számát és megkezdeni a szakmai, társadalmi egyeztetést, amely újjá szervezi, hatékonyabbá teszi az oktatási rendszert, megteremti a tudásgazdaságot – foglalta össze az oktatási rendszer jobbá tételének főbb lépéseit pénteki, nyíregyházi sajtótájékoztatóján Pápa Levente.

Az Együtt országos alelnöke szerint ez olyan javaslatcsomag, amely képes rendbe tenni az átgondolatlan és erőszakos központosítással 2010 óta csak tovább rontott köz- és felsőoktatást. Lövei Csaba önkormányzati képviselő emlékeztetett rá, több nyíregyházi középiskola is csatlakozott a Herman-gimnázium felhívásához, ami jelzi, gyökeres változásra van szükség, mert az oktatásban nagy a baj.
hirdetés