Együtt-sajtótájékoztató: “Nem felújítják, a földdel teszik egyenlővé”

Akt.:
Együtt-sajtótájékoztató: “Nem felújítják, a földdel teszik egyenlővé”
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – „A nyíregyházi szabadtéri színpadot nem felújítják, hanem az eddigi részt jóformán a földdel teszik egyenlővé. Jó lett volna, ha a fákat és a zöldfelületet ott hagyják, hiszen ha pótolják is, az hosszú-hosszú évekbe telik. Lehangoló a látvány” – mondta Lövei Csaba, az Együtt-Párbeszéd önkormányzati képviselője a szabadtéri bejáratánál tartott sajtótájékoztatóján.

„Programunkban tételesen szerepel 12 pontban, hogy mit tennénk a környezettudatosság terén. Felállítanánk az önálló környezetvédelmi minisztériumot. Megakadályoznánk a zöldfelületek pótlás nélküli megsemmisítését. Tizenöt éves szennyvízrekonstrukciós programot indítanánk be. Az Együtt eddig is felhívta a figyelmet a környezetszennyezésre, ilyen volt például a budapesti Illatos úti ügy, illetve a Tiszánál és a Szamosnál tapasztalt visszásság. Kétségkívül többet tettünk e téren, mint az állami szervek”.

Reagálás

Mind Lövei képviselő urat, mind a városlakókat szeretném megnyugtatni, a Szabadtéri Színpad rekonstrukciója során a város különös figyelmet fordít a növényzetre is. A munkák során csak azokat a fákat távolították el, amelyek eltorzultak, betegek voltak és pusztulásnak indultak. A projekt során a terület teljes zöldfelülete megújul, a rózsakert teljes talajcseréjére is sor kerül, valamint 13 fenyő és 35 lombhullató fa beültetése történik meg. Ezen túlmenően 1509 cserje, valamint 1376 évelő növény is kerül a színpad parkjába. Mind a fák, mind a cserjék un. továbbnevelt példányok lesznek, így biztosítva azt, hogy a rekonstrukció befejeztével egy teljesértékű, színpompás park fogadja majd a nyíregyháziakat.

– Rendes Sándor, Sajtószóvivő –
hirdetés