Együtt táboroznak a kutyák és a gyerekek Miskolcon

Együtt táboroznak a kutyák és a gyerekek Miskolcon
Miskolc – A kutya nem a gyermeket tekinti falka­vezérnek, hanem aki enni ad neki.

Idén először nem feltétel, hogy a gyerekek állatot hozzanak magukkal a kutyás napközi táborba, amelyet a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. szervez július 9. és 13. között, a Lovagi Tornák Terén, a Diósgyőri várban.

Sokan jönnek

„Többedik éve indul ez a program nálunk és nagyon sokan szoktak jelentkezni héttől tizennégy éves korig. Most egy kicsit más a tematika, mint eddig. Ebből kifolyólag idén elsősorban olyanokat várunk, akik még csak tervezik, hogy gazdik lesznek, szeretnének kutyát vásárolni és előre megtanulni, hogy mire kell ügyelni, amikor egy háziállatot a családba integrálunk. Ahogy eddig mindig, engedelmességi feladatokat gyakoroltatunk és kiképzési trükköket mutatunk. Viszont mivel ez éven a szakmai programokat két habilitációs oktató és jelzőkutya-­kiképző tartja, lehetőség nyílik betekinteni a terápiás ebek munkájába is. A korábbi időkben bevett szokás volt, hogy már eleve kutyával érkeztek a gyerekek, de ez most nem feltétel, mert a trénerek saját állatokat hoznak magukkal” – tudtuk meg a hét szervezőjétől, Horváth Szandrától.

A szülők is tanulhatnak valamit

A tábor nemcsak a kis gazdik és kedvenceik készségfejlesztéséhez, hanem a felelős állattartáshoz is hozzájárul. „Főleg azért indítják el a szülők a kicsiket a napközibe, mert miután vesznek nekik egy kölyökkutyát, tapasztalják, hogy négy-tíz hónaposan még nagyon neveletlen és a gyerek nem bír vele. Ennek leginkább az szokott lenni az oka, hogy a kutya nem a gyermeket tekinti falkavezérnek, hanem aki enni ad neki. Persze vannak visszatérő vendégeink is, akik akár már negyedik alkalommal vesznek részt a táborban és egyszerűen csak szeretnék továbbképezni magukat.

A rendezvény végén tartunk egy bemutatót, ahová a szülőket is várjuk, és a héten tanultakból a gyerekek közreadják a tudásukat” – magyarázta a kulturális szervező.

– DA –
hirdetés